základní část, 4. kolo
22.08.2009 18:45 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 1:3

V souboji dvou týmů ze spodku tabulky byl překvapivě úspěšnější hostující celek a tři body určitě bere všemi deseti. Den Haag byl mnohem lepším mančaftem a vedl v průběhu dokonce 3:0, výsledek si pak pohlídal a poprvé v sezóně tak v lize zvítězil. To Vitesse se trápí a zůstává s jediným bodíkem v sestupové zóně, navíc ho duely s největšími favority ještě čekají.

Utkání bylo do půl čtvrthodiny hry velmi vyrovnané, pak se ovšem domácí tým z Arnhemu po inkasované brance nalomil a když dostal v závěru půle druhou trefu, už se jen těžkodostával do správného tempa. Po nezáživném úvodu se zrodila jako blesk z čistého nebe první branka. Černohorská vycházející hvězda Bogdan Milič se po otočce parádně trefil z hranice vápna k tyči, obrana mu nechala trestuhodně příliš místa.

O něco později řádil Milič i nadále, tři minuty po gólu mohl navýšit po přihrávce Dannyho Buijse, avšak skvěle zasáhl gólman Piet Velthuizen. Po nudné pasáži přišla poslední pětiminutovka, domácí gólman se opět musel činit. Po krásném sólu sice uspěl v tváří tvář Karimu Soltanimu, ve 42. minutě už ale brance nezabránil. Po nádherném centru si nejvýše naskočil Csaba Horvath a zblízka hlavou poslal hostující fanoušky podruhé do euforie.

Arnhem vlétl do druhé půle jako uragán a snažil se ještě výsledek zvrátit, ovšem vůbec se mu to nedařilo. K tomu inkasoval po necelých 20 minutách potřetí a dílo bylo dokonáno. Wesley Verhoek napálil před sebou stojícího beka Jeroena Drosta, s dorážkou si ovšem hravě poradil nejaktivnější muž na hřišti Soltani. Arnhem se v samém závěru zmohl pouze na upravení stavu.

Nejprve ve velké možnosti neuspěl střídající Sinan Kaloglu, jenž netrefil branku jen o milimetry, v předposlední minutě kosmeticky upravil skóre po rohovém kopu Alexandera Buttnera hlavou Civard Sprockel. V příštím kole zavítá Arnhem na půdu Rody Kerkrade, která hraje ve velmi solidní formě a zatím ještě neprohrála, Den Haag bude bojovat o další bodíky s konkurenčním Waalwijkem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele