play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
06.05.2010 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 1:1

Roda Kerkrade potvrdila celkem dobrou formu a stále se může prát o místo zaručující Evropskou ligu a zkusit ještě překvapit mírného favorita z Heracles. V úvodním zápase s ním před domácím publikem remizovala 1:1 a znamená to, že musí v odvetě na jeho půdě vsítit minimálně jeden gól. To však není úplně nesplnitelný úkol a naděje výběru, který se dostal do horní poloviny tabulky až v posledním kole, stále žijí.

Očekávané vyrovnané střetnutí se stalo skutečností, Roda si do nedělní odvety odváží ještě hratelný výsledek. Domácí se přitom dostali do vedení už v prvním poločase, kde se trefila asi nejvýraznější postava letošního ročníku Mads Junker. Dlouhou dobu to vypadalo, že domácí pečlivou hrou v obraně těsný příznivý výsledek udrží, ovšem hosté byli proti. Konkrétně Bas Dost, který též v této sezóně září a stojí za významnými úspěchy Heracles.

Oba výběry začaly celkem zostra a hned na úvod se střídaly v šancích s neskutečnou pravidelností. Hned tu první spálil nadvakrát domácí záložník Kris De Wree, který byl zablokován a poté mířil nad. Na druhé straně kontroval Everton, jenže gólman Przemyslaw Tyton dokázal brilantně balón zkrotit. Hosté byli v dalším průběhu o něco nebezpečnější, po nadýchaném centru Marka Loomse hlavičkoval jen těsně vedle Samuel Armentoros.

Jenže v samém závěru dokázala jednu z mála vážnějších možností zužitkovat Roda. Po krásném průniku Jan Paule Saejise se uvolnil na zádní tyči Boldizsar Bodor. Ten přímou přihrávkou vyzval ke skórování Junkera, který pohodlnou dorážkou rozjásal téměř celý stánek. Po změně stran byli hosté aktivnější a snažili se něco se stavem udělat. Evertonova hlavička šla ještě těsně mimo, akce ze 77. minuty už ale gólem skončila.

Na pravé straně si dělal prostor Willie Overtoom a nahrál do vápna pávě na Base Dosta. Ten měl dostatek času si balón zpracovat a zamířit do levého horního rohu - 1:1. Heracles poté musel držet gólman Martin Pieckenhagen, který s bravurou vytáhl střelu De Wree levou rukou o několik centimetrů vedle levé tyče. Na druhé straně zahrozil ještě Everton, proti němuž fantasticky zasáhl Tyton. Do závěrečné možnosti se dostal tři minuty před závěrečným hvizdem De Wree, balón ale hlavou poslal nad.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele