základní část, 16. kolo
04.12.2009 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 1:1

Dva celky ze spodku tabulky nutně potřebovaly body a oběma bylo dopřáno jednoho. Na oko nepříliš pohledné utkání začalo lépe pro domácí výběr, který šel do kabiny s jednogólovým náskokem, avšak po pauze Den Haag srovnal a k vítězství mohl mít blíže, necelých deset minut před závěrečným hvizdem byl totiž vyloučen záložník Rody Arnaud Sutchuin Djum.

Roda tak poskočila na prozatímní 16. místo a stále se nachází ve velmi vyrovnaném chvostu tabulky. Den Haag je o místečko lepší, prozatím tedy neokupuje zónu sestupu. Od úvodních minut Roda na soupeře tlačila a celkově by si asi vítězství zasloužila. V první šanci se ocitl Dán Morten Skoubo, avšak gólman Barry Ditewig dokázal výborně balón vyrazit mimo tři tyče.

V další fázi si domácí žádnou vyloženou možnost nevypracovali, avšak deset minut před výměnou stran se trefil Junker, jemuž precizně pozici vytvořil nejaktivnější muž na hřišti Skoubo. Dlouhý balón skoro přes celou šířku hřiště vyslal Davy de Fauw a dánský hráč prodloužil hlavou na Junkera, který z úctyhodné vzdálenosti trefil přímo pravý horní roh Ditewigovi branky, gólman byl naprosto bezmocný.

Den Haag se však osmělil po pauze, úvodní možnost si vypracoval Yuri Cornelisse, jenomže hlavička přesná nebyla. Nicméně za malý okamžik se k nelibosti domácích fanoušků vlnila síť Rody. Na obránce vyzrál Wesley Verhoek a skvělým sólem zatáhl balón na levé straně, pak ho nacentroval do vápna přímo na Karima Soltaniho a ten z osmi metrů podél brankáře Brama Castra vyrovnal.

Po tomto momentu ale opět hrozilo Kerkrade, svůj druhý gól mohl přidat Junker, jenže tvrdou ránou pálil těsně vedle levé tyče. O malý moment později byl v jasné možnosti hlavičkující Pa-Modou Kah, na poslední chvíli ho však dokázal ozbrojit střídající hráč Den Haagu Jens Toornstra. Deset minut před koncem se nechal vyloučit po druhé žluté kartě Djum, Roda si ale i přesto vytvořila závěrečný pokus. Jan-Paula Saeijse ale vychytal pozorný Dietwig.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele