základní část, 18. kolo
19.12.2009 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 4:1

Domácí Waalwijk přivítal na svém stadionu tápající Spartu Rotterdam. Přestože je domácí celek poslední a Sparta se pohybuje ve vyšších sférách tabulky, dokázali domácí svému soupeři naložit lekci z produktivity, když z minima šancí vstřelili čtyři branky a hostům nezbylo nic jiného než oči pro pláč při pohledu na konečný výsledek 4:1.

Domácí celek věděl, že pokud chce bojovat o záchranu měl by Spartu porazit. Sice je Waalwijk poslední, ale nyní k tomu měl snad nejlepší možnou příležitost. Rotterdamští totiž v poslední době výsledkově tápou a tak se očekávala velká bitva o cenné tři body. Do té se domácí zapojili aktivně a již v prvních minutách dávali najevo, že chtějí jednoznačně zvítězit.

Do první velké šance a hned do brankové se v 17. minutě dostali domácí a to zásluhou Boerrigtera, který se objevil sám v dobré pozici, když se k němu dostal odražený míč ze skrumáže těl. Ten se štěstím dokázal i dobře trefit a Waalwijk se mohl radovat z brzkého vedení 1:0.

V té chvíli však ještě nikdo nevěděl co se na hřišti bude dít. Domácí se totiž nadechli k útočení a hostující celek jim v tom vůbec nebránil. Ten se naopak po první inkasované brance rychle sesypal a pouze přihlížel cože se to na hřišti děje.

Přišla tedy 25. minuta a s ní další superšance v podání domácích. Nejprve si rychlonohý Benschop potáhl míč po křídle, aby poté mohl přesným centrem nalézt naskakujícího Boerrigtera, který se znovu nemýlil. Domácí vedli tedy 2:0 a pohádkový start nebral konce.

Blížil se konec prvního poločasu a šest minut před koncem udeřila další rána. Tentokrát se domácí díky rychlému protiútoku rychle přemístili na polovinu soupeře, aby si dvoubrankový střelec Boerrigter mohl vyzkoušet i roli nahrávače. Ta mu vyšla skvěle a svou přesnou nahrávkou vybídl ke skórování nabíhajícího Agustiena, který svou přesnou ranou překvapil nejen brankáře hostů, ale také všechny přítomné.

Po poločase tedy domácí vedli překvapivě 3:0 a zdálo se, že jim nic nestojí v cestě za vítězstvím. Tato teorie se potvrdila i na samém začátku druhého poločasu. Přišla totiž 48. minuta a s ní další branka do sítě Sparty. O tu se tentokrát postaral domácí Benson a na hřišti bylo rozhodnuto.

Neuběhlo však mnoho a k čestné brance se dostali hráči Rotterdamu. Bodul si zpracoval míč nedaleko pokutového území domácích a vzal všechno odpovědnost na sebe. Prošel přes laxně bránící hráče a ve správném okamžiku napřáhl ke střele. Jeho pokus mu náramně sedl a tak díky své tvrdé ráně snížil na konečných 1:4 z pohledu rotterdamské Sparty.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele