základní část, 3. kolo
15.08.2009 19:45 CET
0 : 6
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - AZ Alkmaar 0:6

Šípková Růženka se začíná najednou probouzet a ukázala celému Holandsku, že rozhodně patří mezi kandidáty na titul. Po prvním nezdaru se už mašina rozjela a všechno potvrdilo vítězství 6:0 na půdě Waalwijku. Ten měl až do teď velmi solidní formu, ovšem šestigólové smršti od Alkmaaru zabránit nedokázal. Přitom rozhodnuto bylo až ve druhém poločase, kdy hosté vsítili druhou branku.

Hosté se dostali do první akce už ve 3. minutě, kdy si šanci vytvořil hrdina utkání El Hamdaoui, balón ovšem po průniku napálil pouze do boční sítě. Stejný hráč už však rozvlnil síť po čtvrt hodině hry, kdy si naskočil na přímý volný kop Davida Mendese a nedal brankáři Jurgenu Weversovi šanci. Následně vystřelil asi z 15 metrů Hans Mulder a mohl vyrovnat, ovšem pálil vedle tyčky.

V prvním poločase mohl náskok navýšit opět El Hamdaoui, po přihrávce Dembeleho ovšem minul o centimetr horní roh branky. Marocký forvard ještě zahrozil v poslední minutě poločasu, avšak přízemní rána šla vedle. Skóre se tedy měnilo v 52. minutě, kdy po střele El Hamdaouia, kterou ještě vyrazil Wevers před sebe, dorazil do prázdné klece Demble. Třetí branku si dal o čtvrt hodiny později vlastencem Hans Mulder, jenž si srazil do klece střelu El Hamdaouiho.

V dalším průběhu se dvakrát do listiny střelců zapsal Martens, jenž povedenou střelou navýšil už na 4:0 a o pět minut později zakončil pohlednou akci. Když už to vypadalo, že Alkmaar nebude soupeře více trápit, opět se ukázal El Hamdaoui. Jeho perfektní centr zpracoval Jermain Lens a upravil celkové skóre na 0:6.

V příštím kole se pokusí Waalwijk získat zpátky dobrou morálku na půdě Twenete Enschede, Alkmaar bude chtít posbírat další bodíky opět ve venkovním prostředí na půdě Heerenveenu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele