základní část, 8. kolo
26.09.2009 19:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 3:1

PSV Eindhoven proti Tilburgu uhájil své první místo v tabulce a bez problémů zvítězil. O své výhře rozhodl již v prvním poločase. Willem příliš nebezpečně nepůsobil, a proto stále zůstává na nejspodnějších patrech tabulky.

Domácí fotbalisté vstřelili všechny tři góly v rozmezí pouhých třinácti minut, kdy se postupně trefovali Bakkal, Lazovič a na konec také Afellay. Tilburg zaznamenal čestný úspěch v podobě snížení až v samotném závěru. Trefil se Demouge.

V podstatě až do první branky se žádný extra líbivý fotbal nehrál a na hřišti nebylo vůbec poznat, že se střetává evropský gigant proti fotbalovému trpaslíkovi. Z úvodních dvaceti pěti minut stojí za známku snad je Lazovičova nepřesná hlavička po pěkném centru Dzsudzsáka. V 27. minutě se ale nakonec přeci jen Eindhoven ujal vedení. Pěknou fotbalovou akci předvedl Otman Bakkal, který se zmocnil míče na vlastní půlce a po dlouhém sprintu se dostal až do pokutového území soupeře, odkud přesně zakončil.

Pro Tilburg bylo ještě hůř o pouhých pět minut později. Afellayův centr si v souboji s Lazovičem srazil do brány zřejmě obránce Swinkels, gól byl ale i přesto připsán domácímu kanonýrovi. Ani to ale ještě nebyl konec. Ve 40. minutě se do míče opřel z 25 metrů Afellay a zvýšil na 3:0.

Většinu druhého poločasu si už PSV jen hlídalo své vedení a do žádných velkých útočných manévrů se nehnalo. Výborná příležitost ke vstřelení čtvrté branky ovšem přišla zhruba po hodině hry. První střelu Bakkala sice ještě dokázal zblokovat obránce Kargbo, ale míč se odrazil ke Koevermansovi, jenž se ocitl ve výborné pozici. Bohužel mu však scházela přesnost při zakončení, a proto míč poslal mimo.

Štěstí pokoušel také Dzsudzsák, ale ani on neuspěl. Stav utkání se tak stále neměnil. Až v 86. minutě přišel gól, se kterým už nikdo nepočítal. Po centru van der Heijdena hlavičkoval Demouge, jenž trefil pouze břevno, od něj se však míč přeci jen odrazil do sítě.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele