základní část, 29. kolo
28.03.2010 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 0:0

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam opět ztratili další cenné body v boji o čtvrté místo a po remíze s Nijmegenm už mají pouze jednobodový náskok na konkurenční Alkmaar. Mají sice o zápas méně, ovšem to ve vypjatém konci a celkem těžkém losu nemusí nic znamenat. V zápase s Nijmegenem k tomu toho moc nepředvedli a v první půli dokonce ani jednou nevystřelili na branku, soupeř byl lepší i herně a měl více vyložených možností.

Pro Nijmegen má bod cenu zlata, avšak několikrát dokonce sahal po vítězství. V první půli přestřílel soupeře devět ku dvěma a ani v tom druhém nezahálel. Nijmegen získal bod navíc a probojoval se na dvanácté místo před Venlo. První poločas zaváněl nudou a oba soupeři se spíše oťukávali, žádné větší akce k vidění nebyli. Poprvé zvedl diváky ze sedadel až po půl hodině John Goossens, jeho skákavá střela nadělala gólmanovi Erwinovi Mulderovi značné problémy, nakonec si však poradil.

V první poločase se hráči spíše pohybovali ve středu hřiště, nedokázali vymyslet kloudnou akci a nefungovala ani kombinace u obou družstev. Jenže druhé dějství bylo úplně opačné. Hráči přidali na tempu, dokázali si přihrát a vytvořili několik stoprocentních možností, branka z toho však nebyla. Hned po pauze se osmělil i Feyenoord. Na hranici vápna se uvolnil nejaktivnější hráč hostů Diego Biseswar. Ten vypálil z hranice vápna, gólman Gabor Babos však šel včas k zemi.

Po hodině hry se ukázal také nejlepší muž v dresu Nijmegenu Björn Vleminckx, z přímého kopu ale pálil těsně vedle. Velké věci se začali dít v závěrečné dvacetiminutovce, kde se oba soupeři jakoby uvolnili a útočili hlava nehlava, ani jedna obrana příliš nestíhala. V 70.minutě napálil Biseswar vnitřní hranu břevna, balón se potom odrazil zpět do hřiště a vznikl protiútok. Po nádherném ťukesu se ocitl osamocen ve vápně Saidi Ntibazonkiza, brankář Mulder se ale natáhl jako proutek a balón schoval do náruče.

Vleminckx poté dobře vypálil z přímého kopu mimo, hned na to jeho technická střela také mezi tři tyče nezamířila. Poslední desetiminutovka příliš šancí nepřinesla, jenže v samém závěru mohl rozhodnout skvělý Vleminckx. Ten se po centru zleva objevil jako blesk z čistého nebe u zadní tyče a nastavil hlavu, aby rozvlnil síť. Ale jeho pokus dokázal Mulder konečky prstů vyškrábnout mimo a sudí klání následně ukončil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele