základní část, 10. kolo
18.10.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

NEC Nijmegen - ADO Den Haag 1:1

Dva týmy seřazeni pod sebou v tabulce hrály podle očekávání a získaly bod za plichtu 1:1, potvrdily proto postavení ve středu tabulky. Blíže k vítězství měli hosté, jenž šli do vedení už po půl hodině hry. Dvacet minut před koncem ale dokázal Nijmegen srovnat a své diváky alespoň částečně obměkčil. Nijmegen si udržel desáté místo, ovšem od sestupové zóny je vzdálen pouze tři body, což není vůbec žádná jistota.

Domácí si vytvořili první vážnější akci po několika minutách hry, kdy volný kop našel Rense van Eijdena, ten ale přestřelil. Den Haag odpověděl ihned ze své první akce a ve 31. minutě mohl překvapivě slavit. Zprava totiž centroval Lex Immers a Bogdan Milič uklidil balón do pravého horního rohu. O dvě minuty později to zkusil také Christian Kum a tentokráte se musel vytáhnout brankář Gabor Babos.

Krátce před pauzou mohl Nijmegen vyrovnat, do šance se dral Goossens, avšak v zakončení byl příliš zbrklý. Po pauze to všude zavánělo nudou a teprve v 68. minutě domácí ožili. Bjorn Vleminckx byl ale ovšem na poslední chvíli zablokován perfektním zákrokem obránce Ahmeda Ammima. O něco později se dočkal velmi aktivní Goossens, který předvedl naprosto precizní ránu.

Po krásném pasu Youssefa El Akchaouie převzal balón a z hranice vápna poslal z voleje balón přímo do horního rohu. V závěru už oba mančafty pouze dohrávaly a spokojily se s remízovým výsledkem. V příštím kole se utká Nijmegen na domácí půdě s vysoce favorizovaným Eindhovenem a jeho šance nejsou nijak valné, Den Haag se bude prát o důležité body se Spartou Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele