základní část, 20. kolo
30.01.2010 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - VVV Venlo 2:0

Breda potvrdila roli favorita a v rámci utkání 20. kola Eredivisie si hravě poradila s Venlem, když ukázala parádní produktivitu, z minima vytěžila maximum a utkání dovedla do vítězného konce poměrem 2:0.

Do utkání jednoznačně lépe vstoupili domácí hráči. Ti se hned od začátku hnali do útoku, avšak proti stála dobře zformovaná obrana hostů. Ta si dávala pozor především na útočné výpady po stranách, a tak se domácí prakticky nedokázali dostat do útoku. O první vážnou šanci se však postarali hosté v čele s Robertem Schakenem. Jeho pokus ovšem skončil vysoko nad brankou domácího celku.

Neuběhlo mnoho a domácí se již dostávali do tlaku. Hostující obrana znovu musela odolávat výpadům domácího celku. To se dařilo Venlu dobře až do 41. minuty. Zwaanswijk si zpracoval přesný pas, který adresoval Jonas Kolkka a šikovnou střelou poslal svůj celek do vedení.

Pro hostující tým to byla krutá rána do šatny. Naopak domácí, nastupovali do druhého poločasu naplnění energií a s jasným cílem rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Naopak to byli hosté, kdo byl aktivnější. Ken Leemans a Achmed Ahahaoui si postupně vyzkoušeli, jaké je to být střelcem, avšak ani jeden z nich nedokázal míči dát potřebnou razanci a přesnost, aby srovnali stav utkání.

Utkání poté plynulo spíše klidným tempem. Vše se ovšem změnilo v 74. minutě. V pokutovém území hostujícího celku se úplně osamocený s míčem na noze objevil domácí hráč Lurling a brankář Venla jen mohl přihlížet, jak uklízí míč do levého horního rohu. Proti jeho střele neměl brankář absolutně žádnou šanci.

Utkání se poté dohrálo v klidném tempu. Domácí si svůj náskok hlídali a hosté spíše odevzdaným dojmem utkání dochodili. Po devadesáti minutách se tak domácí Breda mohla radovat z vítězství 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele