základní část, 11. kolo
24.10.2009 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - RKC Waalwijk 1:0

Breda nepřipustila na domácím trávníku žádné překvapení a i přes celkem nepřesvědčivý výkon udolala beznadějně posledního soupeře 1:0. Ve vyrovnaném středu tabulky se posunula už na sedmí místo a chce rozhodně útočit na kvalifikaci o Evropskou ligu. Jeden z hráčů Waalwijku se opět nechal sedm minut před koncem vyloučit a jestli to tak půjde dál, může nováček velmi brzy zapomenout na reálné cíle na záchranu Eredivise.

Jedinou branku domácí vsítili ve 33. minutě, jinak se už spíše snažili perfektní defenzívou bránit nejtěsnější rozdíl a to se jim celkem dobře povedlo. Po velmi nudné úvodní půlhodině se okamžitě zrodila první branka, u které byl Anthony Lurling. Jemu po přihrávce Leonarda zprava předložil lahůdku Matthew Amoah. Lurling byl sice napoprvé zblokován, avšak při dorážce levačkou dokázal najít správný cíl - 1:0.

Krátce před poločasem si mohl stejný hráč připsat gólovou nahrávku, když se na hranici ofsajdu snažil uvolnit Roba Penders, jeho pokus s malými problémy dokázal ukrýt ve svých rukavicích gólman Ohad Levita. Deset minut po pauze hrozil opět Lurling, Levita tentokráte zasahovat nemusel, rána šla vedle. Následně se do příležitosti řítil Edwin de Graaf, avšak Levita mu včasným vyběhnutím překazil všechny plány.

Dvacet minut před závěrečným hvizdem nenasytný Lurling znovu ohrožoval hostujícího gólmana, opět na něj vyslal svou pumelenici, jenže ani tentokráte na skvělého strážce nevyzrál. Do konce utkání už Breda pouze kontrolovala stav, sedm minut před koncem ji to k tomu hodně ulehčil po tvrdém zákroku a po druhé žluté kartě téměř jmenovec hrdiny zápasu Gijs Luirink.

V příštím kole bude Breda bojovat o další korálky v páteční předehrávce na půdě Venla, Waalwijk doma přivítá v přímém souboji dvou posledních mančaftů tabulky konkurenční Tilburg.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele