základní část, 8. kolo
27.09.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 0:2

Feyenoord si spravil chuť po nepovedeném domácím střetnutí s PSV a odváží si všechny body z půdy Bredy. Potvrzuje tak, že může bojovat o čelo tabulky či případně o titul, na ten totiž ze čtvrtého místa ztrácí pouze čtyři bodíky. Hosté dali branku až v polovině druhé půle a stav definitivně pojistili až v nastavení. Jedinou kaňkou proto je celkem zbytečně vyloučení Dennyho Landzaata těsně před pojišťovací trefou.

Breda proto po debaklu s Ajaxem tři zápasy nebodovala a vypadá to, že na boj o poháry může zapomenout. Čeká ji možná po dobrém úvodu jen boj o záchranu. Do duelu vstoupili oba protivníci velmi opatrně a vážnější akce nebyla k vidění až do 25. minuty, teprve od tohoto momentu se hra zrychlila. Úvodní vážnější tutovku si vypracoval domácí Kees Kwakman, jeho divoká střela ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

Feyenoord byl v prvním dějství tragický, vrásky na čele mu mohl přidat pět minut před pauzou Matthew Amoah, i jeho krásná dělovka z 25 metrů se ovšem v síti netřepetala. V samém závěru zahrozili po centru Robberta Schildera hlavičkou Patrick Zwaanswijk, míč však o centimetry minul bližší tyčku. A tak byli domácí nespravedlivě politi studenou sprchou, v jediné gólovce totiž produktivní Feyenoord nezklamal.

Krásný pas Jona Dahla Tomasson zpracoval ve vápně Andwele Slory a pravačkou vymetl všechny pavučiny v pravém růžku - 0:1. V 71. minutě se pokusil vyrovnat Zwaanswijk, jenže i jemu chybělo ke skórování k tyči trochu štěstíčka. Hosté si přidělali komplikace v předposlední minutě, kde si po faulu na Amoaha vysloužil druhou žlutou kartu Landzaat, zbývalo ale málo času.

Breda to riskla a nakonec se ji to nevyplatilo. V nastavení totiž určil konečný výsledek Leroy Fer, jemuž nabídl možnost špatným odkopem gólman Jelle Ten Rouwelaar a Fer toho bezpochyby využil. Feyenoord příště přivítá slaboučký Waalwijk, Breda jede na hřiště Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele