základní část, 29. kolo
26.03.2010 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - ADO Den Haag 3:0

Breda i nadále může pomýšlet na umístění v horní osmičce. Proti Den Haagu totiž splnila svou povinnost a bez nějakých potíží si dokráčela k zisku tří bodů. To hosté si opět ztížili svou pozici v boji o záchranu. Už v tomto kole je totiž předběhne Vitesse nebo Arnhem a ADO tak opět klesne do pásma sestupu.

Domácí fotbalisté svého soupeře příliš do hry nepouštěli, a tak Haag musel být rád za každou šanci, kterou si pracně vybojoval. Jedna z nich přišla už v 10. minutě. Záložník Ricky van den Bergh vyzkoušel vystřelit z větší vzdálenosti a na bránu ten Rouwelaara nevyslal vůbec marný pokus. Jeho střela ale nakonec letěla jen pár centimetrů okolo pravé tyčky.

Nakonec to byla ovšem právě Breda, která se ujala vedení jako první. Stalo se tak v 34. minutě. Matthew Amoah poslal míč na pravou stranu ke kopačkám Lurlinga, který jej potáhl do pokutového území a střelou do horního rohu brány skóroval. Zápas dospěl do konce prvního poločasu už beze změny.

Haag skutečně nepůsobil zrovna nejnebezpečněji, a tak Breda v podstatě jen hlídala stav, který jí vyhovoval. Už v 60. minutě málem přidala druhý zásah. Amoah získal míč od Anthonyho Lurlinga a byl blízko brance, míčem ale nakonec orazítkoval pouze brankovou konstrukci. O dvacet minut později to už ale Bredě vyšlo. Glissen poslal do pokutového území centr, ten hlavou sklepl Amoah na Kwakmana, jenž přesně mířenou ranou dokázal rozvlnit síť.

Aktivní Amoah se ale nakonec také přeci jen dočkal. V samotném závěru se zapsal i on mezi střelce. Zwinkelsovi se nepodařilo udržet míč, ten se objevil před nehlídaným ghanským kanonýrem, který jej už snadno poslal do sítě.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele