základní část, 26. kolo
06.03.2010 19:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Willem II 3:2

Heracles ani v dnešním utkání nezaváhal, letošní dobrou formu potvrdil i proti Willem II a zvítězil 3:2.

Domácí celek vstoupil do utkání velmi dobře. Hned v první minutě se k zakončení dostal Douglas, avšak hostující brankář byl na místě. Aktivní Douglas ovšem nehodil flintu do žita a pokračoval dál v aktivní jízdě. Ta se mu nakonec stala zlatou, když ve 4. minutě parádně prošel přes bránící hráče a střelou po zemi poslal domácí celek do vedení.

Hosté ovšem nepadli do kolen a usilovali o vyrovnání. Dobře organizovaná obrana Heraclesu byla však proti. Naštěstí pro hostující celek přišla 24. minuta a s ní dravý průnik Sheotahula, který si v zakončení poradil jako kanonýr a srovnal krok.

Duel poté zasáhla doba temna, když se oba celky spíše oťukávaly a svými výpady pouze zkoušely pozornost obrany soupeře. Heracles rozhodně chtěl v tomto utkání sahat po třech bodech, a tak ke konci poločasu vzal iniciativu do svých rukou. To se vyplatilo, protože ve 44. minutě se k přímému volnému kopu z perfektní pozice postavil Vejinovic. Následoval krátký rozeběh a o vteřinu později už jen oslava branky. Vejinovic svou střelu zakroutil a míč letěl mimo dosah hostujícího brankáře.

Do druhého poločasu šli tedy domácí s jednobrankovým náskokem. Bohužel však pro hostující celek vstoupil Heracles do druhého dějství v dobrém rozpoložení a po pouhých pěti minutách už vedl 3:1. K míči se dostal střelec druhé branky Vejinovic a přesnou přihrávkou našel Evertona. Ten potvrdil roli kanonýra a chytrou střelou vstřelil branku.

Hosté ovšem utkání nevypustili. Vidina vyrovnání je nutila hrát a vyplatilo se jim to. Marlon Pereira se uvolnil na své polovině a rychlými kroky si našel cestu do blízkosti domácí branky. Tam si u rohového praporku pohrál s obráncem a stříleným centrem vybídl útočníky ke skórování. Do dráhy míče padl Sheotahul a přesnou ranou snížil na 3:2.

Domácí v tu chvíli věděli, že Willem II dokáže být nebezpečný, a tak se soustředili na zadní vrátka. Hráči Heraclesu tak nedávali hsotům žádnou šanci vyniknout a byli odhodláni hubený výsledek ubránit. To se jim také povedlo a domácí se mohli radovat z dalšího vítězství.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele