základní část, 7. kolo
19.09.2009 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 1:1

Remíza se stala skutečností, i když se možná přeci jen čekalo vítězství domácích. Ani jeden celek nemůže být úplně zklamán, i když Heracles možná chtěl o něco více. Heracles spadl na 12. místo, Sparta si též o jedno místečko pohoršila a je třináctá.

Domácí museli hrát poslední čtvrthodinu o deseti, a i když měli do té doby tlak, bránili se a jen těžko mohli s výsledkem něco udělat. První možnost si vypracovali domácí, když Overtoom vyzkoušel pozornost brankáře Šeligy, ten ale jeho přízemní střelu dokázal vyrazit. O devět minut později už byl Šeliga překonán, když po centru Marka-Jana Fledderuse hlavičkoval Mark Looms, avšak bek Sander van Gessel dokázal vykopnout z brankové čáry.

Nicméně v poslední minutě poločasu udělali domácí velkou hrubku, a tak prohrávali. Na dlouhý přímý volný kop Van Gessela si naběhl přímo do těsné blízkosti brankáře Ayodele Adeleye a nedal gólmanovi Martinu Pieckenhagenovi sebemenší šanci - 0:1. Po pauze se Heracles mocně snažil vyrovnat, po šesti minutách hry zahrával standardku Fledderus a mířil levačkou do branky, Šeliga ale i teď vytáhl precizní zákrok. Heralces se dočkal vyrovnání krátce po hodině hry.

U rohového praporku dokázal odcentrovat Fledderus, balón propadl po nedorozumění brankáře s jedním z beků až na Douglase, který i přes držení za dres vyrovnal - 1:1. V 73. minutě mohl otočit opět Douglas, po nahrávce Fledderuse ovšem minul pravý horní roh. Za dvě minuty se musel po druhé žluté kartě pakovat do kabin Emmanuel Boakye.

V příštím kole bude Heracles bojovat o další bodíky na půdě Nijmegenu, který v tomto kole překvapil Alkmaar, Sparta přivítá na svém stánku tápající Heerenveen.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele