základní část, 19. kolo
23.01.2010 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - SBV Vitesse 1:2

Heracles je příjemným překvapením aktuálního ročníku Eredivisie, avšak v 19. kole nejvyšší holandské soutěže se utkal na domácí půdě s Vitesse, které bylo nad jeho síly, a hosté si tak odvážejí vítězství 1:2.

Oba celky začaly utkání opatrně. Zdálo se, jakoby obě mužstva měla pokyny spíše vyčkávat na chybu soupeře. Ty ovšem nepřicházely, a tak se fotbal měnil spíše v nudu. Během první půle byli na obou stranách nejaktivnější Everton v dresu domácích a Kolk za hostující celek. Oba hráči o sobě dali vědět zvýšenou aktivitou, avšak ani jeden z nich nedokázal vymyslet nic zajímavého.

Do druhého poločasu tak oba celky vstupovaly za bezbrankového stavu a diváci v hledišti doufali, že domácí celek zaútočí na vítězství. To se také stalo, když několika výpady o sobě dával hlasitě vědět Everton, avšak na jeho počínání si vždy obrana hostů našla patřičný recept.

Poté ovšem přišla 69. minut a s ní i šok pro domácí Heracles. Hostující Kaya se totiž dokázal uvolnit, zesměšnit bránícího protihráče a tvrdou ranou poslat Vitesse do vytouženého vedení. V tu chvíli jakoby na hřišti všechno zemřelo. V hledišti panovalo hrobové ticho a o hráčích ani nemluvě. Neuběhlo však mnoho a přišla druhá rána. V běžící 78. minutě se k míči dostal Kolk a přesným centrem našel volného Kayau, který si počínal bezchybně a zvyšoval již na 0:2.

V tom domácí jakoby zpanikařili a začali se bát o výsledek. Blížil se totiž konec zápasu a tak se všichni hráči Heraclesu nastěhovali do útočného pásma a bojovali o kontaktní branku. Ta přišla v 85. minutě a to zásluhou Steuera, který si nejvýše naskočil na centrovaný míč od Overtooma a snížil na 1:2. Bohužel však pro domácí přišla kontaktní branka pozdě a tak se do konce utkání nic nezměnilo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele