play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
09.05.2010 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 1:2

Roda pokračuje i v v play off ve výborných výkonech a rázem může přemýšlet o účasti v Evropské lize. Nyní se jí povedlo vyřadit Heracles. Zápas se příliš příznivě pro fotbalisty z Kerkrade nevyvíjel, v závěrečné desetiminutovce se ovšem mohli hned dvakrát radovat z gólu, a proto konečný výsledek zní 2:1, což je po domácí remíze 1:1 posouvá dál.

Vše podstatné se odehrálo až ve druhém poločase. V úvodním dějství nebyl k vidění žádný líbivý fotbal. Oba celky hrály pochopitelně velmi opatrně a nechtěly svého soupeře pustit do nějakých nebezpečných šancí. Diváci se tak víceméně nudili. Nejblíže branky se asi ocitnul domácí Marko Vejinovič. Ten sice dokázal obejít hned tři protihráče, ale jeho následná střela rozvlnila pouze boční síť.

Domácí příznivce dokázal rozvášnit až Darl Douglas. Ten mířil do černého zhruba po hodině hry, čímž posunul Heracles nesmírně blízko finále. Jeho spoluhráč Bas Dost mohl v následujících minutách vedení Almela ještě navýšit minimálně o dvě branky, jenže pokaždé narazil na výborného gólmana Tytona. Ten stále držel naděje Rody.

Hosté nakonec ovládli závěr duelu a pořádně zmrazili všechny domácí příznivce, kteří už nepočítali s tím, že by mohla Roda ještě hrozit, zvlášť když po většinu utkání byla téměř neškodná. V 80. minutě ale přišlo z ničeho nic vyrovnání. Delorgeův centr si do vlastní brány nešťastně srazil zkušený Van der Linden. V nastaveném čase přišel ještě větší šok. Své šance sice Junker ani Saeijs proměnit nedokázali, poté se ale dostal k míči záložník Bodor a rozhodl o vítězství pro Rodu.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele