základní část, 9. kolo
04.10.2009 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Twente 1:3

Almelo začalo proti Twente na jedničku. Brzy se dostalo do vedení a věřilo, že by mohlo uhrát proti jasnému favoritovi bod. Kvalita obou celků se ale nakonec ukázala a Enschede bez větších potíží dokráčelo ke třem bodům. Postarali se o to gólově Ruiz, N’Kufo a jako poslední také Janssen. Tato výhra tak znamená, že se Twente minimálně do dalšího kola dostalo do vedení Eredivisie.

V podstatě hned z první vážnější šance dokázal Heracles vstřelit gól. K exekuci přímého kopu se postavil Overtoom, našel na zadní tyči Evertona a ten už měl snadnou práci. Jenže to byl ze strany domácích fotbalistů poslední světlý moment. Zbytek času se bránili hlavně útočnému snažení Twente, které přineslo vyrovnání na 1:1 v 31. minutě.

Z hranice pokutového území pálil Miroslav Stoch, jeho střelu sice dokázal gólman Pieckenhagen vyrazit, jenže míč se vzápětí dostal ke kopačkám kanonýra Ruize, jenž si už věděl rady, co s takovou šancí udělat. Za pouhých pět minut mohl vsítit druhý gól stoper Douglas, hlavičkoval ale nad.

Po změně stran to už ovšem Twente vyšlo. Jako první se prosadil v 54. minutě zkušený kanonýr Blaise N’Kufo, který dorážel po dalekonosné střele Stama. To však ještě Heracles netušil, že co nevidět bude lovit míč ze své sítě znovu. Uběhlo sotva pár sekund a Enschede se opět radovalo. Levačkou se tvrdě do míče opřel Janssen a ten k radosti hostujících fanoušků skončil až v síti.

Krátce na to naopak hlavičkoval nepřesně Franco. Ovšem Twente bylo aktivní a i v závěru mělo šance, jak své vedení ještě pojistit. Ani jednu z nich ale nevyužilo. Naopak gólman Boschker se musel vyznamenat proti střele Quansaha.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
jtbs

Miňo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele