základní část, 1. kolo
01.08.2009 19:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 3:2

Alkmaar si start do nové sezony, v níž obhajuje mistrovský titul, určitě představoval úplně jinak. V Almelu totiž tamní Heracles uštědřil AZ překvapivou porážku 3:2.

Přitom konečný výsledek je pro Alkmaar možná ještě přívětivý. Již bez kouše Louise van Gaala, který po zisku titulu klub opustil a usedl na lavičku Bayernu, totiž Alkmaar po hodině hry prohrával už 3:0. V závěru se sice dokázal dostat na dostřel jediné branky, jenže vše zhatily dvě červené karty, které na konci obdrželi hráči hostů.

Heracles svého soupeře překvapil už po osmi minutách, kdy Quansahův centr sklepl Everton a přesnou ranou otevřel skóre. Domácí se úřadujícího šampiona nijak nezalekli a těsné vedení drželi až do poločasu. Krátce po něm navíc přidali další branku. Nejrychleji v nastalé situaci zareagoval Overtoom a zvýšil na 2:0. Aby toho nebylo pro AZ málo, v 61. minutě uštědřil poslední hřebíček do rakve nádhernou ranou z trestného kopu Fledderus.

Třetí branka Heracles jaksi uspokojila a Alkmaar dostal konečně nějaký prostor. Za tříbrankového manka již neměl co ztratit, a proto se odhodlal k mohutnému náporu. V 77. minutě vystřelil zpoza několik obránců Pelle a vstřelil první branku Alkmaaru v nové sezoně. Necelou minutu nato na něj navázal El Hamdaoui a vykřesal pro hosty naději. Tu však záhy zhatil Gill Swerts, jenž po faulu loktem na Martense uviděl červenou kartu. Nervy na uzdě vzápětí neudržel ani Pelle a rovněž se musel poroučet do šaten.

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hej škoda no

A ještě ty karty na konci

ale jedem dal Alkmaar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman ven

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele