základní část, 18. kolo
19.12.2009 19:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 1:0

Tak to Feyenoord dokázal a jeho cesta podzimní části sezóny je po mnoha letech konečně úspěšná. Feyenoord totiž přezimuje na čtvrté pozici s minimální ztrátou na třetí Ajax a s celkem slušným náskokem na další pronásledovatele. Nicméně proti Tilburgu se hodně natrápil a může být nakonec rád, že vybojoval proti jasnému outsiderovi tři body. Ten se prozatím udržel nad hranicí sestupové zóny, zítra ho ovšem může ještě přeskočit Nijmegen.

Feyenoord vsítil gól hned v úvodu zápasu, poté už však spíše kontroloval průběh a mezi tři tyče se netrefil. Výhru zařídil tradiční střelec Sekou Cissé, který byl pro hostující obranu největším nebezpečím. Nicméně Feyenoord opět vynikal skvělou defenzívou, počtvrté v řadě z pěti vystoupení udržel čistý štít a stává se největším překvapením v soutěži, vždy totiž spíše vynikal v ofenzivní činnosti.

Domácí využili ke skórování hned svou první možnost, kdy se nádherně z hranice vápna trefil Cissé, po kombinaci vymetl přesně pravý dolní roh hostující klece. Svěřenci Mario Beena útočili i nadále, přímý volný kop Giovanni van Bronckhorsta skončil těsně vedle tyče. Po jeho následném rohovém kopu dobře hlavičkoval Andre Bahia, avšak perfektně proti němu zasáhl gólman Willemu Nikki Maenpaa.

Obrovský tlak vrcholil ke konci první půle, kde tvrdě pálil Denny Landzaat, ovšem i tentokráte zasáhl brilantně skvělý Maenpaa. V druhé půli se po necelé hodině hry blýskl Ron Vlaar, který z přímého kopu z 35 metrů jen o milimetry minul pravou tyčku. Tilburg se chytl až v poslední dvacetiminutovce, kdy se musel prát o body. Teprve v 78. minutě byla k vidění první příležitost hostů, nebezpečnou ránu Juniora Livramenta ovšem skryl v náručí Rob van Dijk.

V závěrečných minutách mohli diváci ještě vidět dvě velké gólovky na obou stranách. Nejprve v 88. minutě střídající Stefan Babovič mohl pojistit výsledek, jenže na obratného Maenpau si nepřišel. Na druhé straně mohl zařídit Tilburgu bod Frank Demouge, jenže Rob van Dijk předvedl jistý zákrok a tak se nebylo čeho bát, zkušený výběr si již výsledek pohlídal.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele