základní část, 32. kolo
14.04.2010 20:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 3:0

V rotterdamském derby se už několik let výhradně daří domácím a ani letošek nebyl výjimkou. Na podzim trochu překvapivě doma zvítězila Sparta, v odvetě ale již úřadoval favorizovaný Feyenoord a po jasné výhře 3:0 se stále drží na čtvrtém místě krok před Alkmaarem.

Utkání začalo dvěma šancemi, po jedné na každé straně. Za domácí byl blízko rychlému vedení Bruins, jeho střela pravačkou ale těsně minula cíl, zatímco na opačném konci hřiště mířil mimo Koenders. Ten samý hráč se pár minut nato pěkně uvolnil a udělal si prostor ke střele, ta se mu ale na rozdíl od akce samotné nepovedla.

Mrzet ho to mohlo od 27. minuty, kdy nacentroval Cissé a Wijnaldum hlavičkou překonal hostujícího brankáře Šeligu - 1:0. Do poločasu to navíc mohlo být o dvě branky, neboť ve vzduchu tentokrát úřadoval Fer a Spartu zachránila branková konstrukce.

Domácí tým tak přidal pojistku až začátkem druhé půle, konkrétně hned v její první minutě. Znovu se o to centrem přičinil Cissé a tentokrát se zakončení zhostil Bruins - 2:0. Po hodině hry se nadvakrát vyznamenal Šeliga, když lividoval šance Landzaata a Cissého, v 74. minutě byl ale i on bezmocný, když se míč dostal od Landzaata k Tomassonovi a ten ho bez váhání poslal do sítě - 3:0. Za Spartu pak mohl dát čestný gól Denneboom, Mulder si ale nulu vzít nenechal.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele