základní část, 5. kolo
30.08.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 1:1

Oba celky dokázaly udržet svoji podzimní neporazitelnost, nicméně oba přišly o své postavení v tabulce a klesly o jednu příčku. Přitom hosté ještě v poslední minutě vedli 1:0 a vypadalo to, že vykradou De Kuip, avšak již v nastavení přisoudil sudí domácím penaltu a střídající holandský kanonýr Roy Maakay ji s přehledem proměnil. Oba týmy tak mají jedenáct bodů a jsou o bod za Alkmaarem.

Hosté vstoupili do zápasu lépe a mohli jít v 6. minutě do vedení, když vyslal svůj projektil pravačkou Dario Vujičevič, nicméně brankář Rob van Dijk jen přihlížel, jak jde balón těsně nad. Na druhé straně hlavičkoval po centru Andwele Sloryho dánský kanonýr Jon Dahl Tomasson, avšak mířil též mimo. Po dvaceti minutách hry to zkoušel levačkou Sekou Cisse, brankář Sander Boschker dokázal brilantně vyškrábnout na roh.

Po půl hodině hry nebezpečně střílel Slory, sražená střela se dostala k Cissemu, ten ovšem trestuhodně z bezprostřední blízkosti minul. V dalším průběhu utkání zajímavé nebylo a žádná další tutovka k vidění nebyla, teprve čtvrthodiny před koncem se radovali hostující fanoušci z vedoucí branky. K střídajícímu Nickymu Kuiperovi se velmi šťastně odrazil balón, sám pak na levém křídle udělal pár kroků a zamířil přímo do levé šibenice, Van Dijk byl bez šance.

Domácí začali panikařit a hodně obměnili sestavu střídáním, odměny se jim nakonec dostalo. Předtím však mohl definitivně pojistit Bryan Ruiz, jenomže pokus z jeho levačky dokázal zlikvidovat Van Dijk. Velkou ofenzívu Feyenoordu mohl zakončit v 85. minutě Cisse, který ovšem po dobrém průniku neuspěl v souboji jeden na jednoho s brankářem Boschkerem a trestuhodně tak zatím spálil největší šanci domácích.

Domácí výběr se dočkal v nastavení, kde přímý volný kop poslal do vápna Jonathan de Guzman, rukou velmi nešťastně zahrál Peter Wisgerhof a nařízený pokutový kop umístil do pravého horního rohu tradiční penaltový sniper Maakay. Twente se pokusí získat další tři body ve vlastním prostředí s dalším těžkým sokem Utrechtem, Feyenoord bude bojovat o bodíky na hřišti Tilburgu, který již čtyřikrát v řadě prohrál.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele