základní část, 5. kolo
29.08.2009 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2:0

Utrecht opět potvrdil, že chce hrát o nejvyšší mety a ani ve čtvrtém utkání v řadě neprohrál, k tomu bude mít v tabulce o duel méně a prozatímní čtvrté místo je velkým úspěchem. Sparta tentokráte nedokázala odolat tlaku a zbytečně v polovině druhé půle inkasovala, závěrečná penalta osm minut před koncem už nic nezměnila. Hosté tak klesli se čtyřmi body na patnácté místo a budou mít co dělat, aby se z něho brzy dostali.

Přitom neodehráli vůbec špatný zápas a více jak hodinu hry drželi nadějný výsledek, jenže pak přišel rychlý zásah a bylo po nadějích. Domácí měli mnohem lepší vstup do zápasu a vedení bylo na dosah od úvodních minut. Po přihrávce Van Dijka ovšem nedokázal Jacob Mulenga propálit z deseti metrů gólmana Aleksander Seligu, který předvedl skvělý zásah. Na druhé straně zkusil otestovat brankáře Michela Vorma Erik Falkenburg, avšak muž mezi třemi tyčemi byl úspěšný.

V prvním dějství toho více k vidění nebylo, to druhé už bylo o parník zajímavější. Hned na začátku vyslal báječnou ránu Rydell Poepon a mířil přímo do šibenice, neuvěřitelnou robinsonádu ale předvedl Worm a dokázal vytěsnit na roh. Pak už se otřásal domácí stadion v základech a Utrecht se probudil. Těsně před vystřídáním totiž udeřil Jacob Lensky. Kanadský záložník byl v tento moment zraněný, jeho levačka ve vápně však byla neomylná - 1:0.

O něco později mohl náskok navýšit po skvostném průniku Nathana Rutjese aktivní Mulenga, pálil však jen do boční sítě. Následně se již ale mohli domácí uklidnit nadobro. Emmanuel Boakye totiž nešetrně poslal ve vápně k zemi Mulengu a nařízenou penaltu dokázal proměnit zcela s přehledem Van Dijk, jenž tak vsítil svůj premiérový gól sezóny. Sparta se v závěru už ani příliš nesnažila snížit a duel se v poklidu dohrál.

V příštím kole zkusí Sparta bodovat na domácím stánku proti poslednímu Waalwijku, který nezískal ještě ani bod. Utrecht bude potvrzovat svou dominanci v prvním velmi těžkém střetnutí na půdě Twente.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Counter

Utrecht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele