základní část, 11. kolo
23.10.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Roda JC 2:1

Utrecht nepřipustil žádné překvapení a na konto si připsal další výhru, již šestou v tomto ročníku. Stále se tak drží na čelních příčkách tabulky a minimálně do sobotního večera mu bude patřit skvělá čtvrtá pozice. Proti Rodě se parta kouče Chatiniera zase tolik nenadřela. Po gólech Mulengy a van Wolfswinkela nakonec zvítězila 2:1, když hosté dokázali snížit až v samotném závěru.

A přitom Roda začala hodně slibně. Na pevnou defenzívu Utrechtu vyzrála už v úvodních minutách, kdy se objevil ve výborné pozici Ruud Vormer, reprezentační gólman Michael Vorm ale vytasil bezvadný zákrok a míč chytil.

Poté ovšem Utrecht ukázal, proč byl v tomto zápase favoritem. Jacob Mulenga prostrčil míč na talentovaného Driese Mertense, který se objevil tváří v tvář hostujícímu gólmanovi. Jenže ani on neuspěl.

Důležité momenty první půle se odehrály až v jejím samotném závěru. Jako první na sebe upozornil Boldiszar Bodor, který se rozhodl ke střele, ale k úspěšnému zakončení měl hodně daleko. Následně se dopustil chyby při bránění zkušený Eric Addo, využil toho Mulenga a připsal si první gól v letošním ročníku.

Tato nepříjemná branka do šatny ale Rodu nijak nesložila, což dokázala hned po změně stran. Plné ruce práce měl opět gólman Vorm, jehož se pokoušel překonat střelou z hranice pokutového území Morten Skoubo, avšak opět bezúspěšně.

V 60. minutě naopak střílel nepřesně domácí Nijholt. O několik minut později se už ale Utrecht, i s přispěním notné dávky štěstí, prosadil. Mezi střelce se zapsal mladý Ricky van Wolfswinkel. V závěru se dopustil chyby brankář Sander Keller a umožnil tak skórovat Janssenovi. Pro Rodu už bylo však příliš pozdě na to, aby s nepříznivým stavem ještě něco udělala.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele