základní část, 8. kolo
26.09.2009 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Twente - VVV Venlo 2:1

Ani Twente nepřipustilo žádné zaváhání a stále se drží vedoucího Eindhovenu. Zápas s Venlem se však nevyvíjel vůbec podle jeho představ. I přesto ale po devadesáti minutách mohlo slavit další výhru.

VVV svého soupeře šokovalo hodně rychlým gólem. Enschede však po pár minutách odpovědělo stejným způsobem a ještě do konce první půle stav utkání zcela otočilo.

Duel sotva začala a už celý Arke Stadion oněměl. Mezi střelce se totiž zapsal hostující Ahahaoui. Velká chyba Douglase při bránění dovolila dostat se k míči Schakenovi, který přesným centrem v pokutovém území našel hlavu právě nizozemského záložníka, a ten se již bez větších problémů prosadil.

Twente ale dokázalo poměrně rychle vyrovnat a v podstatě se tak začínalo opět od znova. Další branku si na konto připsal kanonýr Bryan Ruiz. V 16. minutě sice ještě Stochovi jeho pokus nevyšel, k míči se ale dostal právě Ruiz a přesně mířenou střelou oslavil svůj pátý gól v sezóně. O deset minut později Twente rozhodlo o své výhře. Po rohovém kopu se na zadní tyči dostal k míči obránce Douglas, a i když mu střela úplně nesedla, míč skončil v bráně.

Venlo se ale nechtělo smířit s další porážkou, a tak až do konce srdnatě bojovalo. Většinu zajímavých akcí ale nedokázalo dotáhnout do konce a gólmana Boschera příliš často neohrožovalo nebezpečnými pokusy. Twente mělo šanci na zvýšení svého vedení až v samotném závěru utkání. Stochova střela ale lízla pouze břevno, v nastaveném čase pro změnu pálil Wout Brama z úhlu pouze do boční sítě.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0 N'Kufo dá 3...a další Ruiz, Perez a Stoch...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele