základní část, 31. kolo
10.04.2010 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 2:0

Fotbalisté Twente jdou vstříc svému snu. V domácím prostředí zvládli těžkou bitvu s Heerenveenem a jednoho soupeře si tak z těžkého čtyřkolového závěrečního losu může vyškrtnout. Bylo to sice z těch možných papírově nejlehčí vystoupení, Heerenveen však svou kvalitu má. Nyní Enschcede stačí získat ve zbývajících třech kolech šest bodů a to v případě, že Ajax všechno už zvládne. K tomu na Ligu mistrů stačí jen čtyři body.

PSV má totiž pětibodovou ztrátu a navíc ho čeká též těžší los, proto se čtyři body zdají být dostatečným ziskem. Heerenveen zůstává na jedenácté pozici a zřejmě se už do horní poloviny tabulky nedostane, úspěchem by jistě bylo desáté místo. Přitom utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a Twente vsítilo vedoucí branku v 70.minutě, uklidňující trefu potom dalo až v nastaveném čase.

Hrdinou zápasu se stal střídající Chiek Tiote, který přišel na hřiště ve 40.minutě. O půl hodiny později zajistil svému výběru životně důležité tři body. Heerenveen se nedokázal probojovat přes výbornou obranu soupeře a nevypracoval si ani příliš vyložených možností. První akci si výběr kouče Stevena McClarena vybojoval po pasu Bryana Rize na forvarda Blaise Nkufa, jeho pokus z deseti metrů ale lapil brankář Henk Timmer.

Následně to zkusil po přímém volném kopu Kennetha Pereze Wout Brama, jeho střela z dvaceti metrů asi o metr minula levou tyčku. Deset minut před pauzou se vytáhl opět Timmer, když zlikvidoval další z šancí Nkufa. Po hodině hry mohl pro změnu hosty poslat do vedení Roy Beerens. Po hrubce gólmana Sandera Boschkera ale pálil těsně vedle pravé tyče. Jenže domácí se nenechali zahanbit a o chvilku později si vytvořili velkou možnost.

Aktivní Nkufo uvolnil Pereze, jeho povedenou ránu pravačkou však bez sebevětších potíží ukryl v náručí Timmer. Nkufo se jako nahravač konečně osvědčil dvacet minut před koncem, kdy ve vápně udělal přihrávkou prostor právě Tiotemu. Ten pak přízemní střelou k tyči rozjásal třiadvacetitisícový stánek De Grolsch Veste. Hosté se snažili vyrovnat, ale skvělou obranu hostů nepokořili. Naopak v samém závěru stanovil konečný výsledek Luuk de Jong.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele