základní část, 4. kolo
23.08.2009 14:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Twente - RKC Waalwijk 2:1

Waalwijk i napočtvrté prohrál a jako jediný celek z Eredivisie doposud nezískal ani bod. Přestože v Enschede neodehrál až zas tak špatné utkání. Twente ovšem jednoznačně potvrdilo svou kvalitu a tři body si v poklidu pohlídalo.

Twente jako favorit utkání nebral nic jiného než tři body a samozřejmě že první rychlá branka by mu obrovsky pomohla ke klidu. Kenneth Perez to hezky zkoušel, nicméně gólman Wevers ho stačil ještě vychytat. Tlak domácích vyvrcholil v 18. minutě, kdy Perez nacentroval přesně na Ruize, jenž pohodlně skóroval k pravé tyči.

Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. O čtyři minuty později centr z vápna parádně trefil Nkufo a zvýšil na 2:0. Do přestávky se snažil ještě hlavou skórovat Perez a vedení 3:0 by už bylo zřejmě definitivní tečkou za utkáním, avšak bez šance na úspěch. RKC začal druhou půli velmi dobře, v největší příležitosti se ocitl Berger. Ale až v 59. minutě hosté vstřelili branku.

Metaj zužitkoval centr Benschopa, který unikl po pravém křídle, a zamířil suverénně k pravé tyči. Twente už hru nemělo tolik pod kontrolou jako v prvním poločase, poslední smysluplnou střelou byla ta od Vujičeviče, která však byla zblokována mimo branku. Do konce zápasu si už přesto domácí těsné vedení udrželi a jen díky horšímu skóre se s deseti body nacházejí na druhém místě tabulky díky horšímu skóre.

Autor: Patrik Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele