základní část, 6. kolo
12.09.2009 19:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 3:2

Utrecht poprvé v letošní sezóně prohrál. Dosud si vedl nadmíru dobře a držel se čela tabulky, proti Twente už však na body nedosáhl. Byl přitom hodně blízko. Do konce zápasu už zbývalo jen pár sekund, když v nastaveném čase zaúřadoval kanonýr Bryan Ruiz a svým gólem zařídil pro domácí nesmírně cennou výhru 3:2.

Přitom zápas se rozhodně pro Enschede nezačal vyvíjet zrovna podle představ, protože už v sedmé minutě Utrecht vedl. Velkou měrou se pod úvodní gól podepsal domácí záložník Perez, kterému vystihl přihrávku van Wolfswinkel a střelou mezi nohama gólmana Sandera Boschkera poprvé v utkání rozvlnil síť.

Perez se snažil svou chybu odčinit o pět minut později, kdy se sice zbavil obránce, jenže v zakončení selhal. Jeho střela postrádala přesnost. Vyrovnávací gól přišel až po čtyřiceti minutách hry a také v něm měl prsty zkušený dánský kanonýr. Po jeho centru hlavičkoval útočník N’Kufo a brankář Michel Vorm již nedokázal míč zastavit.

N’Kufo mohl své střelecké konto navýšit také těsně po změně stran, když se objevil v další dobré příležitosti. Po přihrávce od Miroslava Stocha ale nakonec trefil pouze boční síť. Vedení se Twente ujalo v 53. minutě. Peter Wisgerhof našel v pokutovém území Kuipera, jenž si už věděl rady, jak dostat míč za záda Vorma.

Domácí hráči byli ve druhé půli o poznání aktivnějším celkem na hřišti, mnohem častěji drželi míč, avšak i přesto ve vedení příliš dlouho nezůstali. Tentokrát nabídl gól Utrechtu na zlatém podnose velkou hrubkou Nicky Kuiper a útočník van Wolfswinkel tvrdou ranou do středu brány vyrovnal na 2:2.

Pro Twente to byl pochopitelně šok, jelikož chtělo za každou cenu vyhrát a zůstat blízko čela tabulky. Hlavně proto to zkoušelo ze všech možných pozic. Hned dvakrát nebezpečně pálil Stoch, ale neuspěl. A proto museli diváci čekat na další gól až do nastavení, kdy se krásnou ranou z 18 metrů prezentoval Ruiz. A co víc, míč nakonec skončil v bráně.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele