základní část, 8. kolo
27.09.2009 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Vitesse 1:0

Groningen po dlouhé době opět potěšil své fanoušky. V nesmírně důležitém zápase porazil Vitesse a konečně opustil příčky znamenající sestup. Druhou výhru v sezóně zařídil jediným gólem Danny Holla.

V Groningenu se snad konečně blýská na lepší zítřky. Dosud to svěřencům kouče Janse vůbec nešlo, dnes ale konečně podali výkon, který se od nich očekává. První poločas přílišnou dávku atraktivity nenabídl, hrálo se převážně od šestnáctky k šestnátce a obrany obou celků útočné snažení svých soupeřů bez problémů odvracely.

Jediný světlý moment přišel v 25. minutě, kdy Groningen rozhodl o dnešním výsledku. Těsně před pokutovým územím byl faulován Holla, jenž se postavil také k následné exekuci přímého kopu a krásnou ranou vymetl levý roh arnheimské brány. Další šance přišla až sedm minut před přestávkou, kdy tvrdě pálil Nicky Hofs, ale vyrovnat nedokázal.

Vitesse začalo po změně stran poměrně aktivně. Jako první dal o sobě vědět zkušený Santi Kolk. Jeho tvrdá rána však postrádala přesnost. Zanedlouho to zkoušel z velké dálky Nilsson, jenže nedopadl o moc lépe než jeho týmový kolega. Poté však herní tempo poněkud opadlo a mírně navrch měl opět Groningen, který se snažil zvýšit své vedení. Nejblíže k tomu byl v samotném závěru, kdy dostal výhodu pokutového kopu. Kapitán Van de Laak jej však nedokázal proměnit. Mrzet jej to ale zase tolik nemusí.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele