základní část, 23. kolo
14.02.2010 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - RKC Waalwijk 2:1

Poslední celek tabulky Waalwijk prohrál i svůj pátý ligový zápas v řade a zůstává pět bodů za předposledním Tilburgem. Domácí Groningen byl především v první půli lepší tým na hřišti a díky výhře 2:1, kterou zařídily branky obránců Stenmana a Granqvista, posunul na deváté místo.

Groningen si nejlepší šance utkání vytvořil v úvodní půlhodině, ale branky se dočkal až minutu před koncem první půle. Matavze ještě stačil hostující brankář Levita vychytat, ale tváří v tvář Stenmanovi už ve 44. minutě neuspěl. Rohový kop si totiž na bližší tyči našel přesně hlavu šestadvacetiletého obránce, jenž načal skóre.

V 61. minutě se domácí ujali dvoubrankového vedení. Lovre byl ve vápně faulován Metajem, k nařízené penaltě se postavil švédský reprezentační bek Granqvist, a ač gólman Levita vystihl směr jeho střely, v rozvlnění sítě už nezabránil.

Šanci uhrát alespoň remízu zřejmě RKC definitivně zmařilo vyloučení Benschopa, jenž se pakoval ze hřiště po druhé žluté kartě jen čtyři minuty po gólu Granqvista. Minutu před koncem sice ještě dokázal snížit na rozdíl jedné branky parádně z přímého kopu Boerrigter, Waalwijk však dobře věděl, že tahle kontaktní trefa přišla až příliš pozdě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele