základní část, 3. kolo
16.08.2009 16:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Groningen - NAC Breda 1:2

Breda celkem překvapivě dokázala vykrást stánek nevyzpytatelného Groningenu a získala tak už svůj sedmý bod, rázem se dělí o třetí příčku a vstup o soutěže si nemohla přát lepší. K tomu pokračuje v evropských pohárech a úspěch na konci sezóny může být obrovský. To Groningen se musí spokojit s jediným bodíkem a prozatímní šestnáctou pozicí znamenající baráž.

Hosté vedli už v prvním poločase a zkraje toho druhého náskok navýšili, ani snížení v poslední desetiminutovce domácím body nepřineslo. Groningen si vypracoval možnost po třech minutách hry, ovšem průnik Oluwafemi Ajiloreho zastavil skvělým skluzem včasně obránce Tim Gilissen. O něco později hrozili domácí znovu, rohový kop Mika Zonnevelda však napálil Goran Lovre nad horní tyčku.

A proto Breda využila svůj první pokus z 37. minuty. Martijn Reuser propasíroval balón na zcela osamoceného De Graafa, který s klidem zakončil přes bezmocného brankáře Briana van Looa. Po dalším nudném průběhu zhatil naděje domácích sedm minut po pauze Kees Kwakman. Ten měl dobrý výběr místa a hlavou uklidil rohový kop Robberta Schillera pod břevno, i tentokrát tak neměl van Loo po hrubce obranné řady nejmenší šanci.

Groningen pak zvýšil obrátky, ovšem na více než snížení se nezmohl. I když mohl vsítit branku mnohem dříve, podařilo se mu to až v 82. minutě a to bylo opravdu pozdě, zkušená Breda si tři body ujít nenechala. Hezkou střelu předvedl z hranice vápna Van de Laak a trefil se přímo do levé šibenice, gólman Jelle ten Rouwelaar pouze zaplachtil vzduchem - 1:2.

V příštím kole se pokusí Groningen napravit neúspěch na půdě nováčka z Venla a zisk alespoň bodu se zdá být povinností, Breda bude bojovat o další korálky v Eindhovenu, kde by byl jeden cenný tak, jako je sůl ceněná nad zlatem.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele