základní část, 15. kolo
28.11.2009 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - VVV Venlo 2:0

Obhájce titulu z Alkmaaru se stále snaží stáhnout náskok vedoucí trojice na čele a v 15. kole holandské Eredivisie přivítal na domácí půdě Venlo, které po devadesát minut nekladlo odpor, a tak se domácí AZ mohlo radovat z vítězství 2:0.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácímu favoritovi. Ten se také mohl dostat do brzkého vedení a to zásluhou útočícího Wernblooma. Ten se dostal do dobré pozice, avšak díky značné nepřesnosti nedokázal hostujícího brankáře překonat.

Domácí ovšem nepřestávali útočit a v 21. minutě přišla první ohromná šance. Lens se chopil míče před pokutovým územím a drzým průnikem se dostal až před brankáře hostujícího celku. V souboji tváří v tvář zachoval Lens chladnou hlavu a nekompromisní střelou poslal domácí AZ do vedení.

Neuběhlo mnoho a hostující Venlo se dostalo do slibné šance vyrovnat. Sandro Calabro si pohrál s bránícími hráči Alkmaaru a střelou z otočky kvalitně prověřil brankáře Romera. Ten ovšem neváhal ukázat své dovednosti a parádním zákrokem podržel svůj celek a udržel tak vedení svého týmu.

První poločas tedy skončil jasnou dominancí domácích. Do druhé půle nastupovalo AZ s jasným cílem přidat další branku a zápas s přehledem dotáhnout do vítězného konce.

To začali domácí plnit již v samém začátku druhého dějství. Běžela 47. minuta a přišel parádní centr z pravé strany. Na ten si nejvýše naskočil Holman a přesnou hlavičkou do horního rohu splnil požadavky domácího trenéra.

Hosté potom přitlačili na pilu, ovšem zmohli se pouze ke střeleckým pokusům ze střední vzdálenosti. Bohužel pro Venlo se domácí obrana, respektive domácí brankář, dokázala střely zneškodnit. Utkání se tak uchýlilo se svému konci a Alkmaar se mohl radovat z celkem snadného vítězství 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele