základní část, 27. kolo
13.03.2010 19:45 CET
6 : 2
(4:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - RKC Waalwijk 6:2

Alkmaar potvrdil svou báječnou formu a s chutí si zastřílel. Jeho obětí se stal poslední Waalwijk, který rozhodně neměl svůj den. Domů si totiž odváží vysoký debakl 2:6, což jenom demonstruje jeho nemohoucnost na prvoligové scéně.

Již začátek utkání ukázal, jakým směrem se bude zbytek duelu odvíjet. AZ šlo hned v první minutě do vedení. El Hamdaouimu stačilo na branku pouhých 38 sekund. Marocký kanonýr si naskočil na dlouhý centr Lense a potvrdil svou střeleckou pohodu, kterou se prezentoval v předchozích kolech.

Waalwijk však dokázal na nepříznivý stav vcelku rychle zareagovat. Kemy Agustien našel De Ceulaera, který k údivu všech přihlížejících překonal Romera. Jenže nadšení hostů vydrželo jen pár sekund. Už o minutu později Alkmaar opět vedl. Radost na tribuny vrátil přesnou trefou Moussa Dembele.

Pojistku v podobě třetí branky přidal v 21. minutě Hector Moreno. Ten zamířil hlavou přesně po Elmově centru od rohového praporku. Alkmaar si konečně mohl začít utkání užívat, jelikož bylo téměř jisté, že na tento stav už nijak výrazněji Waalwijk zareagovat nedokáže. Ještě před přestávkou domácí borci své vedení navíc navýšili o další přesnou trefou. El Hamdaouiho vybídnul ke skórování aktivní Lens.

Po změně stran museli diváci na další gól čekat poměrně dlouho. Ani jeden klub se totiž nedostal do pozice, ze které by byl schopný překonat soupeřova gólmana. Změna nastala až v 71. minutě, kdy byl za svou snahu odměněn Jermain Lens. El Hamdaouiho střela v bráně ještě neskončila, k míči se ale dostal právě mladý nizozemský kanonýr a moc dobře věděl, jak s ním již naložit.

Ze strany Alkmaaru to však ještě ani zdaleka nebyl konec. Už o tři minuty později dokonal svůj hattrick Mounir El Hamdaoui. Waalwijku se povedlo alespoň snížit. Z hranice pokutového území se nádhernou střelou prezentoval Boerrigter, moc radosti mu však jeho branka neudělala, jelikož nic v podstatě neřešila.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele