základní část, 29. kolo
27.03.2010 19:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Heracles Almelo 3:2

To byly teda nervy. Očekávalo se, že Alkmaar proti Heraclesu zvítězí bez nějakých větších potíží, jenže zápas měl nakonec hodně zajímavý závěr. Tři body pro domácí fotbalisty zajistil hattrickem Jeremain Lens. Konečný výsledek zní 3:2.

První šance přišla už ve 4. minutě a na konto si jí připsalo Almelo. Mark Looms centrem z levé strany našel v pokutovém území Base Dosta, který se objevil v gólové pozici, jenže zakončení se mu příliš nevyvedlo. Vzápětí zaútočili také domácí fotbalisté. El Hamdaouiho vybídnul ke skórování Lens, ale marocký kanonýr v jasné tutovce zklamal a z malé vzdálenosti nemířil přesně.

Jak se zakončuje ukázal Lens svému parťákovi pět minut před přestávkou, kdy se poprvé v utkání měnilo skóre. 22letý Nizozemec si zpracoval dlouhý míč z kopaček Morena, dostal se před Pieckenhagena a v samotném závěru celé akce zachoval klid a zkušeného gólmana propálil.

Po změně stran se dlouhou dobu nehrál nijak mimořádně líbivý fotbal, až v 64. minutě Alkmaar své vedení navýšil a udělal důležitý krok k vítězství. V hlavní roli se opět ocitl Lens, který tentokrát hostující brankářskou jedničku přeloboval. Všichni domácí příznivci si již mysleli, že jejich oblíbenci bez nějakých problémů vybojují tři body, to se však nestalo.

Heracles na nepříznivý stav totiž dokázal poměrně rychle odpovědět, konkrétně už v 72. minutě. Z hranice pokutového území tvrdě vypálil Darl Douglas a míč zaplul až do sítě. O malou chvíli později se hostům povedlo dokonce vyrovnat. Didulicu dokázal překonat také střídající Armenteros.

Remíza ale pochopitelně Alkmaaru vůbec nevyhovovala, a tak se i nadále hnal do útoku. Jeho snaha nakonec nesla ovoce. V 84. minutě pálil po Da Silvově centru z voleje Lens a dokonal přesně mířenou ranou svůj hattrick.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele