základní část, 32. kolo
13.04.2010 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 1:0

Twente si značně zkomplikovalo cestu za titulem a pokud Ajax zvítězí ve středeční dohrávce, náskok se dvě kola před koncem smrskne na pouhý bod. Prohra na půdě Alkmaaru sice až zase takovou tragédií není, ovšem Twente už musí být až do konce sezóny bezchybné. A to doma přivítá Feyenoord a jede na půdu Bredy, která bude bojovat o kvalifikaci Evropské ligy. Hosté porušili to, co si před duelem řekli a po rychlé vlastní brance už se stavem neudělali nic.

Alkmaar si tak udržel naději na čtvrté místo a může tedy velmi litovat pokaženého podzimu, jinak by totiž zřejmě hrál též o titul. Alkmaar se prozatím dostal na čtvrté místo, Feyenoord má ale duel k dobru. Příště se popere o body na půdě Tilburgu a o přímou účast v pohárech bude bojovat doma proti favorizovanému PSV. Utkání s Enschede zvládl na výbornou po taktické stránce, skvěle zapracovala hlavně obrana.

Hosty smolně zklamala defenzíva příliš brzy a pod tlakem už nedokázali branku vsítit, tentokráte proto svou zkušenost uplatnit nedokázali. Byla též znát mírná nervozita. Domácí začali aktivně a hned v první velké možnosti se ocitl kanonýr Mounir El Hamdaoui, ovšem mezi tři tyče nezamířil. Už v 8. minutě však stejný hráč vypálil na branku a obránce Peter Wisgerhof si srazil balón do vlastní sítě.

AZ mohlo navýšit po necelé půl hodině hry, jenže z jasné pozice přestřelil El Hamdaoui. Krátce po půl hodině mohlo Twente srovnat, jenže dobrou ránu Blaise Nkufa ukryl v náručí gólman Joey Didulica. Hned na to se rozběhl k úchvatnému sólu bek Alkmaaru Gill Swerts, nicméně v zakončení byl příliš zbrklý a pálil tak mimo. Po velké hrubce domácího záložníka mohl dát Twente šanci aktivní Nkufo, ten ale svůj hlavičkový pokus mezi tři tyče nenasměroval.

Naopak po pauze se opět Alkmaar otřepal a hodně střílel. Zajímavou ránu vyslal Jeremain Lens, ten bránu o několik centimetrů přestřelil. Dvacet minut před závěrečným hvizdem byl opět nepřesný Nkufo, jenž mířil nad, o něco později ho napodobil spoluhráč Bryan Ruiz. Ten po krásném centru do vápna těsně minul tyčku. Závěrečnou možnost si vytvořil výběr Dicka Advocaata, střídající Ramus Elm ale dalekonosnou ranou horní roh branky netrefil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Twente nesmieme pustiť !..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Twente sa trapi v utoku, NKufo uz davnejsie vykonostne spadol, Stoch uz nema taku formu ako pred tym ... Alkmaar oslabil najma v zalohe po odchode de Zeeuwa, ale v tomto roku sa prebudil El Hamdaoui ... bud tesne vitazstvo domacich 1:0 alebo remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

este dodam ...jediny tim, ktory dokazal hrat vyrovnanu partiu s Ajaxom na ich stadione bol AZ Alkmaar ...prehrali len 1:0 a zasluzili si remizu

Reagovat
afc ajax

dakujeme

Reagovat
AjaxFans

Přidávám se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele