základní část, 11. kolo
24.10.2009 18:45 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam 2:3

Utkání domácího ADO Den Haag proti Spartě Rotterdam nabídlo zajímavou tahanici, kterou vyřešil v samém závěru excelující Falkenburg, a tak hosté překvapivě zvítězili 2:3.

Začátek utkání nepatřil podle očekávání domácímu Den Haagu, ale právě outsiderovi z Rotterdamu. Ten nastoupil se zvýšeným presingem a svého soupeře se mu povedlo zaskočit. První vážnou šanci totiž hned v 9. minutě gólově vyřešil Falkenburg, když z hranice pokutového území uklidil přízemní střelou míč přímo k tyči.

Domácí se ovšem postupem času dostávali více do hry a odměnou jim byla 27. minuta a zasloužené vyrovnání z kopaček Buijse. Bohužel radost z vyrovnání trvala pouze jedenáct minut. Přišla totiž 38. minuta a další branka aktivního Falkenburga. Ten si tentokrát naběhl na centrovaný míč a tvrdě zakončil.

Tím však přetahovaná neskončila. Hosté se z vytouženého vedení radovali pouze čtyři minuty. Ve 42. minutě se totiž k míči dostal Vicento. Ten si zpracoval centrovaný balon a stylově přehodil hostujícího brankáře. Stav byl tedy srovnán - 2:2.

Druhé dějství začalo značně v horším tempu. Oba týmy daly většinu svých sil do prvního poločasu, a tak celky čekaly spíše na chybu svého soupeře. Utkání nepomohl ani vydatný déšť, který provázel prakticky celý poločas. Nouze byla o vše fotbalové, o přihrávky, o šance, o střely, ale hlavně o góly.

Blížil se tedy závěr celého utkání a hosté ucítili šanci zvítězit. Tlak hostů se dostával do svého maxima a tehdy přišla 92. minuta a drzý průnik Falkenburga. Ten měl po dvou vstřelených gólech sebevědomí dost, a tak se rozhodl pro řešení vlastní cestou. Jednoduše zavřel oči a vypálil. K jeho štěstí rána prostřelila vše, co jí stálo v cestě a zastavila se až v síti domácích.

Falkenburg se tak stal hrdinou Rotterdamských a hattrickem stanovil konečné skóre 2:3 pro Spartu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele