základní část, 20. kolo
30.01.2010 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - SC Heerenveen 2:1

Heerenveen znovu zaváhal. Tentokrát v utkání 20. kola, když cestoval na půdu Den Haagu. Srdíčka v utkání vedla, ovšem po červené kartě dokázalo ADO přesilovku využít a nakonec utkání dotáhlo do vítězného konce poměrem 2:1.

Začátek utkání patřil jednoznačně domácím hráčům. Ti na svého protivníka vletěli s jasnou taktikou - vstřelit rychlý gól. O to se snažila zejména vysoce aktivní dvojice Danny Buijs a Richard Knopper. Oba se také zapsali do statistik svými střeleckými pokusy, ovšem ani jeden z nich nedokázal splnil daný plán o rychlé brance.

Hosté se tak mohli z náporu oklepat a postupem času nabrat síly na svůj útok. Ten přišel v polovině prvního poločasu. Timothy Derijck si zpracoval míč a centrem nalezl volného Oussamu Assaidiho, který se nerozpakoval a okamžitě volil zakončení. Bohužel pro něj však míč nevhodně poskočil a tak trefil pouze boční síť.

Neuběhlo však mnoho a hosté se dostali do další dobré šance. Roy Beerens si zahrál na fotbalového génia, když milimetrově přesným pasem nalezl volného Sibona, který už neměl nejmenší problém se zakončením. Heerenveen se tak po půlhodině hry dostal do vedení 1:0 a zdálo se, že se mu v utkání začne dařit.

Opak byl ovšem pravdou. Blížil se poločas a s ním přišlo zbytečné vyloučení Darryla Janmaata. Ten si nevybíravě počínal v souboji se Soltanim a po druhé žluté kartě šel předčasně pod sprchy. Domácí tak dostali výhodu přesilového hry.

Druhý poločas tak měl patřit jasně domácím, ovšem Heerenveen se uchýlil k tvrdé obraně, která nesla ovoce. Tu se Den Haagu dokázalo prolomit až v 78. minutě. K míči se dostal v pokutovém území osamocený Verhoek, který nebyl nikým atakován, a tak hravě dokázal srovnat stav utkání.

Domácí v tu chvíli byli jako na koni. Každá přihrávka jim vycházela a zdálo se, že další branka bude jen otázkou času. Neuteklo mnoho a domácí otáčeli vývoj zápasu, když se k odraženému míči dostal Milič a bez problémů zakončil. ADO tak dokázalo zvrátit stav utkání, když náhle vedlo 2:1. Jednobrankový náskok si pak s přehledem pohlídalo.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Heerenveen je uplně v liši letos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele