základní část, 25. kolo
26.02.2010 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

ADO Den Haag - Roda JC 1:2

Zlatá remíza by to byla. Fotbalisté Den Haagu jistě mysleli na zisk všech bodů, rádi by se totiž odpoutali od barážové pozice, nicméně vzhledem k průběhu by přeci jen brali i bod. Už v prvním poločase prohrávali, záchranou pro ně bylo vyrovnání ještě do poločasu. Avšak v závěru vzal do svých rukou všechno tradiční střelec Anouar Hadouir a zařídil Rodě další tři body, hlavně díky němu se zřejmě podceňovaný mančaft udrží a bude hrát ve středu tabulky.

Den Haag sice nemá nějakou velkou ztrátu, ostřejší soupeři však budou přibývat a Den Haag dobře ví, že tyhle korálky vskutku mohou chybět. Den Haag tak nevyužil dobrou formu po předchozí remíze s Feyenordem a jasné výhře nad Tilburgem. To naopak hosté ze čtvrtého duelu zaznamenali třetí výhru a v důležitých střetnutích tak vždy uspěli, podlehli jen favorizovanému Alkmaaru.

Hosté vstoupili do utkání mnohem aktivněji a soupeře zatlačili do úzkých hned od úvodních minut. V první velké možnosti se ocitl stále hrozící Ruud Vormer, jeho odvážný průnik však skončil pokusem mimo branku. Roda se mohla radovat krátce po půlce úvodního dějství, kdy krásnou akci založil Jeanvion Yulu-Matondo a předložil před prázdnou branku dánskému útočníkovi Madsu Junkerovi, který už měl lehkou práci - 0:1.

Den Haag ale nesložil zbraně a od této chvíle se rychle snažil se stavem něco udělat. Nejprve pálil těsně nad Timothy Derijck, čtyři minuty před pauzou ale využil dalekého autu Dannyho Buijse a Kees Luijckx rychlým zakončením nekompromisně vyrovnal. Po nejistém začátku druhé půle se začalo hrát až v poslední dvacetiminutovce a převahu měla vskutku Roda. Po střele Willema Nanesena dokázal gólman včas zlikvidovat balón při dorážce střídajícího Pa Kaha.

Na druhé straně stál těž střídající Richard Knopper tváří v tvář gólmanovi Przemyslawu Tytonovi, vhodnou chvíli na zakončení ale promarnil. Závěrečné chvíle patřily Rodě. Nejprve po průniku Matonda nedokázal přesně zakončit Junker, následně po sólu rozhodl o všech bodech pro Rodu Anouar Hadouir a uchoval ji dokonce naději na případnou kvalifikaci o Evropskou ligu, což by byl rozhodně obrovský úspěch.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele