základní část, 3. kolo
15.08.2009 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Twente vydřelo vítězství na půdě Haagu

Minimálně do odpoledních nedělních zápasů se může Twente vyhřívat na výslunní prvního místa Eredivisie. Svou dobru formu totiž potvrdilo také v Haagu, kde vyhrálo po gólu N’Kufa a na svém kontě už má skvělých sedm bodů.

Zápas se pro hráče hostujícího celku nevyvíjel příliš dobře. Na hřišti podprůměrného Haagu se dlouho, především střelecky, trápili, a proto fanoušci již pomalu přestávali věřit v tříbodový zisk. Nakonec se ale podařilo prolomit domácí defenzívu v 64. minutě kanonýru N’Kufovi.

Svěřenci kouče Attevelda začali poměrně dobře a po sedmi minutách hry se málem ujali vedení. Po standardní situaci z pravé straně zakončoval nebezpečně Berry Powel, jeho tvrdá hlavička ale postrádala přesnost. Poté však převzalo otěže zápasu Twente a téměř až do přestávky se hrálo převážně na polovině Haagu.

Několikrát se musel vyznamenat gólman Ditewig, jenž byl zcela jistě nejlepším domácím hráčem na hřišti. Poprvé se vyznamenal při ráně Bryana Ruize, kterou s menšími problémy vychytal. Následně pálil nepřesně Theo Janssen. Tentýž hráč se pokoušel o efektivní zakončení také v 23. minutě, ale ani tentokrát se jeho patička nesetkala s úspěchem.

O minutu později si Ditewig pro změnu poradil s ránou Miroslava Stocha. I přes řadu dalších menších šancí se hrálo až do přestávky bez branek.

V 64. minutě již konečně přišel vymodlený gól Twente. Po přesné přihrávce od Pereze zakončoval zhruba ze 13 metrů N’Kufo a na jeho ránu byl krátký také Ditewig. V závěru zápasu ovšem hosté polevili, a to se jim málem vymstilo. Haag si vypracoval dvě solidní šance. Při té první se vyznamenal Sander Boschker, jenž výborně vyrazil ránu Derjicka. V nastaveném čase si pro změnu poradil s pokusem Ammiho.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele