základní část, 6. kolo
12.09.2009 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 2:1

Alkmaar během sobotního večera překvapil všechny příznivce nizozemské Eredivisie. Ač si do tohoto momentu počínal zatím velmi dobře, proti Haagu už neuspěl a po čtyřech výhrách v řadě opět odcházel ze zápasu se sklopenou hlavou. Navíc se v tabulce z prvního místa propadnul minimálně do neděle až na třetí místo.

Den Haag je zatím příjemným překvapením letošního ročníku. Skvělé výkony jej už vynesly až do horních pater tabulky, s čímž nikdo moc nepočítal. Navíc proti loňskému mistrovi začal skutečně výborně a po pouhých čtyřech minutách se ujal vedení. Celá akce začala od gólmana Ditewiga. Po jeho dlouhém odkopu od brány hlavou našel Milič útočníka Verhoeka, který pozemní střelou překonal také Romera.

Po malé chvíli ale mohlo být opět vyrovnáno. Lens se snažil najít ve výhodné pozici Martense, ale ten nedokázal balón zpracovat, a proto z celé šance nic vážného nebylo. Domácí fotbalisté měli také hodně štěstí, a to když v jasné tutovce neuspěl Dembélé, kterému se povedlo trefit pouze břevno. V nastaveném čase první půle mohl Haag své vedení ještě pojistit, jenže pokus Soltaniho dokázal hrudí zastavit Klavan.

Vstupy do poločasů dnes domácím skutečně šly. Ve druhé půli sice museli diváci čekat na gól ještě o pět minut déle než v té první, určitě jim to ale vůbec nevadilo. Wesley Verhoek našel volného Immerse, jenž zvýšil už na 2:0. Pro Alkmaar, který si přijel pro body, to byla hodně nepříjemná komplikace. Jenže po změně stran se trápil a na hřišti nic světoborného nepřevedl. Nakonec se mu ale povedlo alespoň snížit na rozdíl jediné branky. Do statistiky střelců se zapsal také mladík Lens. To bylo ze strany AZ ovšem vše.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdo psal prewiev mě varoval, takže sem ten zápas nedal. No musím smeknout, protože tipoval 1

Reagovat
AjaxFans

Rival jak prase,ale at se jim daří

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele