základní část, 6. kolo
19.10.2008 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem II - Feyenoord Rotterdam 1:0

Hráči domácího celku vítězstvím nad Feyenoordem 1:0 ještě více prohloubili krizi tohoto slavného celku a poslali ho do sestupového pásma tabulky.

Na omluvu Feyenoordu lze však říct pouze to, že kouč Verbeek se musel vypořádat s rozsáhlou marodkou svého týmu, když mu chybělo hned sedm hráčů. Přesto se však mohli hosté dostat do vedení už po třech minutách, když chytrou přihrávkou De Guzmana si zpracoval Cler, ale proti jeho umístěné střele se postavil gólman Aerts a konečky prstů vyrazil na rohový kop.

První branku však vstřelil Tilburg. Krásnou individuální akcí se prezentoval Frank Demouge, který převzal míč na hranici vápna, obhodil si obránce a podél brankáře Henka Timmera poslal domácí mužstvo do vedení. Náskok domácích mohl být těsně před koncem první půle už dvojnásobný, ale pokus Duela z dobré pozice zblokoval obránce Kevin Hofland.

Feyenoord o přestávce udělal několik změn v týmu, ale stále nemohl najít cestu ke skórování. Nebezpečnou střelu sice vyslal na brankáře Aertse hned v 48. minutě Karim El Ahmadi, ale blíže ke gólu měli vzápětí fotbalisté Willemu, když jedovatou ránu vyslal Veloso, ale míč se otřel pouze o boční síť.

Další možnost si hosté vypracovali až krátce po hodině hry, ale po pěkné akci Biseswara pálil nepřesně De Guzman. Zřejmě největší šance celého utkání si Feyenoord vypracoval dvacet minut před koncem. Nejdříve přímý kop Van Bronckhorsta vytáhl fantastickým zákrokem brankář Mikael Aerts. Po následném rohovém kopu pomohla domácím po hlavičce Hoflanda dokonce tyč.

Do další obrovské šance se o tři minuty později dostal opět Hofland, ale ani tentokrát nebyla jeho hlavička úspěšná. Poslední vážnější možnost ke vstřelení branky však měli domácí. Střelec branky Frank Demouge využil zaváhání hostující obrany a řítil se sám na brankáře Timmera. Střela mu však nesedla a skončila vedle brány. Na výsledku se tak už nic nezměnilo a Feyenoord si tak připsal čtvrtou porážku ze šesti utkání a spadl na chvost tabulky.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele