základní část, 8. kolo
29.10.2008 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Feyenoord Rotterdam 2:1

Pozice hostujícího trenéra Gertjana Verbeeka se po porážce v městském derby se Spartou ještě více otřásla v základech. O vítězství domácího mužstva rozhodl krátce před koncem zápasu přesnou trefou Rydell Poepon.

Feyenoord tak spadl o jedno místo níže a aktuálně je třetí od konce se ziskem pěti bodů z osmi zápasů. Tak odstrašující bilanci snad v historii klubu nikdo nepamatuje. Přesto však vstup do utkání vyšel tomuto celku lépe. Hned v úvodních deseti minutách si své šance vypracovali Makaay a poté také Leroy Fer, ale ani jeden důležitý první gól nevstřelili.

Do obrovské příležitosti se dostal v 16. minutě hráč hostí Diego Biseswar, ale zblízka poslal míč ve výborné pozici pouze nad Wapenaarovu klec. Nápor Feyenoordu zůstal odměněn vedoucí brankou ve 40. minutě, kdy si na Greenovu přihrávku naběhl nekrytý Fer a s přehledem poslal svůj tým do vedení. Radost jim však příliš dlouho nevydržela. Velkou nekoncentrovanost v defenzivě soupeře potrestal po pasu Wijnalduma Arne Slot a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas byl ještě zajímavější než první a více než 10 000 diváků mohlo sledovat opravdu výborný fotbal. Oba týmy se snažily hrát dopředu a strhnout vedení na svou stranu. Druhou trefu v utkání si mohl připsat Leroy Fer, ale jeho ránu vytěsnil Wapenaar mimo. V době, kdy se už zápas schyloval ke svému konci a vše vypadalo na remízu, udeřila Sparta. Střídající Edouard Duplan zatáhl míč po pravé straně, přesným centrem našel Poepona, jehož hlavička se zastavila až o síť Timmerovy brány. V závěru se už nic podstatného nestalo a vítězem prestižního derby se tak stali domácí, kteří se tak zároveň odpoutali od sestupového pásma.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele