základní část, 6. kolo
19.10.2008 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1:0

Fotbalisté Sparty Rotterdam se konečně dočkali první výhry v sezoně, když na svém stadionu porazili Utrecht a trochu se posunuli směrem dopředu v tabulce holandské Eredevisie.

Přesto si první možnost ke vstřelení branky vypracovali hostující fotbalisté. Ve 12. minutě napřáhl ke střele z třiceti metrů Simon Cziommer a střelu letící do pravého horního rohu s vypětím všech sil vyrazil výtečným zákrokem brankář Harald Wapenaar. Do další vyložené šance se hráči Utrechtu dostali o tři minuty později, jenže hlavička Francise Dickoha po přímém kopu v podání George si mezi tři tyče cestu nenašla.

Zahozených příležitostí tak o chvilku později litovali. V 18. minutě zahrával roh Joshua John, Rose prodloužil míč k nohám Charlese Disselse, pro něhož už nebyl problém usměrnit míč do Vormovy brány. Vyrovnat mohl v závěru úvodní půle velice aktivní Cziommer. Ten v pokutovém území přešel přes obránce Vermese, ale jeho pokus opět zneškodnil výborný Wapenaar.

Ve druhém poločase se vyjma několika střídání na straně hostí dlouho nic podstatného nedělo. V 70. minutě však ke střele z hranice vápna napřáhl opět Cziommer, ale také tentokrát ztroskotal na výborném brankáři domácího celku. Definitivní rozhodnutí mohlo přijít osm minut před koncem utkání. Na centr Slijngarda si naběhl Poepon, ale už překonaného gólmana hostí zastoupil na brankové čáře obránce Schut. A jelikož se v nastaveném čase střelecky neprosadil ani Arne Slot, skončil zápas vítězstvím domácích 1:0.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele