základní část, 1. kolo
31.08.2008 14:30 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 2:5

Další nováček holandské Eredevisie ADO Den Haag se v dnešním utkání představil na půdě Sparty Rotterdam. Domácí zažili vloni na jejich poměry slušnou sezónu a s přehledem se zachránili. Na vystupování v loňském ročníku chtěli navázat také v úvodním zápase proti Haagu, který jim však vyjma dobrého vstupu do utkání vůbec nevyšel.

Přesto však hosté vstoupili do utkání tím nejhorším možným způsobem. Yuri Rose našel přesnou přihrávkou Joshuu Johna, který s míčem na noze vběhl až do šestnáctky soupeře a po čtyřech minutách poslal přesným zakončením Spartu do vedení. Pak už hřiště patřilo pouze Haagu. O 12 minut později se po centru Knoppera prosadil hlavou Csaba Horváth a začínalo se opět od nuly.

Vzápětí se prezentoval pěknou individuální akcí opět Knopper, dostal se s balonem až do vápna domácích a Rose ho ve snaze připravit ho o míč fauloval. Sudí ukázal na penaltu, kterou bezpečně proměnil Yuri Cornelisse. Domácí se z dvou inkasovaných branek nemohli otřepat a místo, aby zaútočili, tak dostali třetí gól. Opět v něm měl prsty nejlepší hráč utkání Richard Knopper, jenž využil precizního centru Karima Sontaniho a vystřelil hostům už dvougólové vedení.

Sparta na začátku druhé půle ukázala určité náznaky obrození, když se dvakrát do šance prodral Kim Jaggy, ale skóre zůstalo neměnné. Hostům zatrnulo v 58. minutě. Po tvrdém zákroku na Nathana Ruthjese uviděl červenou kartu Aleksandar Rankovic. Ještě hůře bylo Haagu o pár minut později po snižovací brance, jež vsítil Robert Zwinkels.

Rotterdamští zvyšovali tlak před brankou hostí, ale žádnou vážnější šanci si nevypracovali. Jako blesk z čistého nebe tak opět udeřili hráči benjamínka ligy, kteří zásluhou perfektně kopnutého přímého kopu vedli zase o dva góly.

Dílo zkázy domácího celku dokonal v samotném závěru utkání Fabio Caracciolo, který se z osmi metrů prosadil po pěkném centru Cornelisse. Něco málo přes devět tisíc diváků tak vidělo asi zřejmě nejhorší výkon svého celku za poslední dva roky.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele