základní část, 2. kolo
12.09.2008 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Heracles Almelo 2:2

Předehrávka 2. kola měla překvapivé vyústění. Domácí Heerenveen totiž nedokázal udržet dvoubrankový náskok a nakonec se s Heracles o body musel podělit. Rychlé dvoubrankové vedení domácím zajistil Pranjič, ale těsně před přestávkou snížil Wuytens a ve druhém poločase stanovil konečné skóre Dost.

Heerenveen nechtěl ponechat nic náhodě a udeřil hned z prvního útoku. V 5. minutě nedokázali obránci Heraclesu odkopnout míč, jenž propadl až k Pranjičovi a chorvatský záložník se v koncovce nemýlil. O sedm minut později se radoval Pranjič podruhé, tentokrát překonal brankáře Pieckenhagena z bezprostřední blízkosti.

Domácí mohli pojistit vedení po půl hodině hry, ale Tarik Elyounoussi trestuhodně minul odkrytou branku. Hosté byli neustále pod tlakem a jen těžko se dostávali k zakončení. K jednomu se ale dostal Michael Dinsdaq a z dvaceti metrů napálil míč do břevna. Pro tápající Heracles ale nakonec vykřesal jiskru naděje v nastaveném čase mladý Wuytens, jenž se v pokutovém území zmocnil míče a snížil na 1:2.

Ve druhém dějství útočná aktivita domácích trochu opadla a Heracles se nakonec dočkal vyrovnání. V 66. minutě poslal přesný pas za obranu Steur a Bas Dost poslal míč podél brankáře. Vedení se snažil na domácí stranu strhnout aktivní Pranjič, ale jak proti povedenému trestnému kopu, tak nebezpečné hlavičce zasáhl brankář Pieckenhagen, respektive obránce Tim Breukers.

Autor: Ondřej Holzman / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Heerenveen na domácím hřišti zklamal, ale ten Heracles má po dvou kolech s těžkými soupeři(Feyenoord, Heerenveen) 4 body a kdo by to před sezónou čekal, tím nemyslím, že nebudou hrát o záchranu, ale tyhle body se budou ke konci sezóny velmi velmi hodit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele