základní část, 18. kolo
16.01.2009 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 3:1

Heerenveen nedal v prvním zápase v novém roce šanci Feyenoordu Rotterdam, jenž doufal v zisk bodů, když ho porazil 3:1. Pro hosty to byl první zápas od odvolání kouče Verbeeka a neskočil příliš dobře.

Pro Feyenoord, jenž bojuje v dolní polovině tabulky, nemohl začít zápas hůře. Po čtyřech minutách odcentroval Roy Beerens a Bak Nielsen poslal hlavičkou Heerenveen do vedení. Feyenoord ovšem nevypadal, že by to chtěl vzdát, ale dvě rány z kopaček Makaaye a Van Bronckhorsta nemohly gólmana Vandenbusscheho ohrozit. Nejblíže byl brance Diego Biseswar, jehož parádní rána však byla zastavena břevnem. Feyenoord se nevzdával a zasloužená branka přišla vzápětí, sedm minut před přestávkou. Van Bronckhorst našel Makaaye a zkušený holandský střelec vyrovnal. Stav 1:1 vydržel ale pouhých pět minut! Kalou poslal míč Pranjičovi, jemuž nedělalo problém prostřelit Timmera - 2:1.

Timmer musel zpozornět znovu pět minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky. S pokusy Beerense a Nielsena si poradil. Jeho protějšek Vandenbussche rovněž předvedl povedený zákrok proti Bruinsově střele. V 66. minutě udělali domácí důležité rozhodnutí, ze hřiště odešel Kalou a nahradil ho Smarason. Tomu stačilo pouhých pět minut na hřišti, aby vstřelil branku a rozhodl o konečné výhře domácích v poměru 3:1.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele