základní část, 33. kolo
03.05.2009 14:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - ADO Den Haag 2:2

Heerenveen opět ztratil v boji o evropské poháry. Po Twente remizoval i se sestupem ohroženým Den Haagem a zůstává na pátém místě.

Heerenveenu se v poslední době nedaří tolik jako v měsících minulých. Z posledních sedmi zápasů vyhráli pouze dvakrát a nastřádali jen devět bodů. Také proto se poroučeli ze čtvrtého místa a klesli na momentální pátou příčku, s pohodlným sedmibodovým náskokem na šestý Groningen. Den Haag se pohybuje na opačném konci tabulky a stále musí bojovat o udržení v lize, na poslední Rodu má totiž náskok pouze dvou bodů.

Skóre otevřel již po půlhodině hry hostující Csaba Horváth, ve 38. minutě se dokonce Den Haag dostal do dvoubrankového vedení. Druhou trefu v zápase si připsal Lex Immers. Ve druhém poločase začala stíhací jízda Heerenveenu, kterou měl korunovat snižujícím gólem z penalty Pranjic, ale minul. Naštěstí pro domácí ho zastoupil Paulo Henrique s Kristianem Bak Nielsenem, kteří v 79. minutě, respektive 87. dokázali zápas alespoň srovnat.

Již po dvou minutách zápasu se do veliké příležitosti dostal domácí Tarik Elyounoussi, který ale nedokázal nasměrovat Popovův centr mezi tři tyče. O pár okamžiků později se Popov proměnil z nahrávače na střelce, ale ani jeho pokus se do brány nevešel. Byl to ale Patrik Ingelsten, který prováhal nejlepší šanci Heerenveenu. Po Henriquově chytrém přiťuknutí byl sám před odkrytou brankou, nepochopitelně ale přestřelil.

Den Haag tak ukázal svému soupeři, jak by se měly proměňovat šance. Knopperův rohový kop přesně našel Csabu, který svou hlavičku nasměroval přesně mezi nohy gólmana Vandenbusscheho. Hosté se tak překvapivě ujali vedení 1:0. Heerenveen inkasovaný gól zaskočil a ani se nenadál a už prohrával o dvě branky. Bogdan Milič svedl souboj s gólmanem Vandenbusschem o dlouhý nákop, brankář míč neudržel a do prázdné branky tak dorážel Immers - 0:2.

Domácí se snažili o vyrovnání, Den Haag ho ale až do 62. minutě k ničemu nepustil. Po hodině hry se do pokutového území probil Henrique, kterého srazil k zemi Christian Kum - rozhodčí přikázal pokutový kop. Střelcem gólu naděje se měl stát Pranjic, ten ale nezamířil přesně a jeho střela jen těsně minula branku hostů.

Domácí neproměněná penalta ještě více nakopla a nakonec se gólu na 1:2 dočkali jedenáct minut před koncem. Velký podíl na gólu měl střídající Donovan Deekman, jehož střelu vyrazil Boy Waterman pouze před sebe, kde dobíhal Henrique. Tři minuty před koncem se Heerenveen dočkal zaslouženého vyrovnání. Pranjič centroval do pokutového území, kde stál Nielsen, který napálil míč nekompromisně do horního rohu brány. Stejný hráč mohl v nastaveném čase ještě rozhodnout o výhře svého týmu, prázdnou branku ale přestřelil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele