základní část, 9. kolo
02.11.2008 12:30 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 3:1

Fotbalistům Vitesse Arnhemu se v nedělním utkání holandské Eredevisie proti Den Haagu konečně povedlo prolomit sérii bez vítězství a zásluhou výsledku 3:1 se posunuli tabulkou směrem vzhůru.

Hned po 49 sekundách hry otevřel skóre utkání Ricky von Wolfswinkel a nastartoval domácí tým správným směrem. Míč putoval po ose Verhaegh – Jenner – Wolfswinkel a posledně jmenovaný ho zblízka protlačil za záda soupeřova gólmana. Den Haag se na vedoucí trefu soupeře snažil najít rychlou odpověď a málem se mu to povedlo ve 12. minutě. Brankář Velthuizen však nejprve zneškodnil pokus Caracciola a vzápětí si poradil také s dorážkou Yuriho Cornelisse.

O sedm minut později však už bylo vyrovnáno. Přímý kop do vápna Arnhemu zahrával Cornelisse a Lex Immers pohotovou střelou zajistil svému mužstvu rychlý comeback do zápasu. Poté přišla delší pasáž hry bez vážnějších šancí na jedné či druhé straně. Tu však ukončil ve 42. minutě Santi Kolk, který byl faulován ve vápně Chrisem Kumem a sám postižený se z penaltového puntíku nemýlil.

Hosté si na začátku druhého poločasu vytvořili několik slibných možností ke vstřelení druhé branky, ale ani největší šance Knoppera díky skvělému zásahu brankáře Velthuizena gólem neskončila. O zisku tří bodů tak rozhodl těsně před koncem Nicklas Tarvajarvi, který se po zblokované Wolfswinkelově střele zmocnil míče a z patnácti metrů nedal soupeřovu brankáři žádný nárok.

Autor: Radek Barkman / www.soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele