základní část, 9. kolo
02.11.2008 12:30 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Feyenoord Rotterdam 0:4

Feyenoord se v domácí soutěži konečně probral a parádním druhým poločasem sestřelil Rodu. Díky trefám Wijnalduma, Fera, Makaaye a Biseswara navíc Feyenoord předskočil svého dnešního soupeře a odlepil se od sestupových pozic.

První poločas nenabídl nijak zvlášť atraktivní souboj a první zásah si připsal domácí brankář Bram Castro až po osmnácti minutách, kdy lapil střelu Saeijse. Na hranici třicáté minuty vypracoval velkou šanci pro Bahiu Giovanni van Bronckhorst, ale hostující záložník sám před brankou poslal míč mimo. Necelých deset minut před koncem se do vápna prodral Karim El Ahmadi a Castro musel opět zasahovat. Největší šance domácích nakonec přišla až v nastaveném čase prvního dějství, tehdy se po Vormerově trestném kopu zrodil v pokutovém území chaos, ale Andres Oper toho nedokázal využít, nechal vyniknout brankáře Henka Timmera.

Feyenoord našel střeleckou mušku hned v úvodu druhého poločasu. V 53. minutě nejprve vyskočil na Van Bronckhorstův centr Wijnaldum a otevřel skóre. O dvě minuty mohl Rodu vrátit do hry Sekou CIsse, ale hlavičkou branku netrefil a poté již úřadovali jen hosté. V 57. minutě přivedla dobrá kombinace mezi El Ahmadim a Wijnaldumem do šance Leroye Fera, jenž vsítil druhou branku rotterdamských.

Za dalších deset minut se skóre měnilo znovu, tentokrát kanonýr Makaay zužitkoval Wijnaldumův pas a domácí poslal třetí brankou do kolen. Aby toho nebylo málo, hned za další tři minuty pojistil vítězství čtvrtou brankou Diego Biseswar. Roda tak v domácím souboji o chvost tabulky padla a propadla se až ne předposlední příčku.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele