základní část, 25. kolo
28.02.2009 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Roda JC - BV De Graafschap 3:1

V souboji dvou sestupem ohrožených týmů ukázali domácí, že sestup v jejich případě nepřichází v úvahu a porazili na vlastní půdě De Graafschap 3:1.

Do utkání se domácí vrhli hlava nehlava a hned v sedmé minutě se zásluhou Krise De Wreeho ujali vedení. Ten se po dobrém pasu Anouara Hadouira dostal do blízkosti hostující branky a s překonáním Erika Heijbloka v ní neměl sebemenší problém.

Vedení mohl zvýšit o čtyři minuty později Andres Oper, avšak ten po narážečce Sekoua Cissého nechal vyniknout pouze brankáře Heijbloka.

Poté o sobě dali vědět také hosté, když ve 23. minutě Stijn Wuytens svou přihrávkou našel volného Luuka de Jonga, ale ten nedokázal ve výborné pozici míč přesně umístit a domácí branku vůbec netrefil.

Přišel tedy poločas a na řadě bylo druhé dějství. Do toho si však hosté připravili pro domácí pořádný šok, když v hned na začátku zaúřadoval Steve de Ridder. Ten skvěle našel volného Bena Sahara, který překonal Brama Castra v brance domácích.

Bylo tedy vyrovnáno a o pár minut později mohlo být pro domácí ještě hůře. Sahar se dostal znovu k míči a svou nebezpečnou střelou vylekal nejen domácího brankáře. Naštěstí pro domácí mířil Sahar těsně vedle tyče.

To se však ukázalo jako klíčové a z následné akce se do slibné šance dostal Oper a svou ranou překonal Heijbloka. Domácí jako pokropeni živou vodou náhle začali hrát a na fotbal se rázem dalo dívat.

Běžela 72. minuta a do další šance se dostal znovu aktivní Oper. Jeho střelu Heijblok vyrazil před sebe, avšak z dorážky se z dobré pozice nedokázal trefit dobíhající Cissé.

Přišla tedy závěrečná desetiminutovka a domácí stále diktovali tempo hry. Zbývaly pouhé čtyři minuty do konce a k míči se dostal osamocený Marcel de Jong. Ten se proháčkoval do dobré střelecké pozice a svou přízemní střelou uzavřel na konečných 3:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele