základní část, 28. kolo
22.03.2009 12:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 2:0

Roda ve svém domácím zápase zabrala a v souboji o záchranu proti hostujícímu Den Haagu vydřela cenné tři body za vítězství 2:0.

Začátek utkání se pro domácí barvy nevyvíjel příliš dobře, když od úvodního hvizdu si míč na kopačkách užívali více hostující hráči Den Haagu. O první vyloženou šanci zápasu se v probíhající třinácté minutě postaral hostující Danny Buijs, který svou střelou prověřil připravenost domácího brankáře Brama Castra. Hned po této šanci se o slovo přihlásil hostující Richard Knopper, ale ani on nedokázal domácího brankáře překonat. Po necelých dvaceti minutách se do zápasu dostali i domácí hráči a to zásluhou dobrého střeleckého pokusu Yulua Matonda. Hostující brankář Robert Zwinkels byl však na svém místě. O další dobrou příležitost se však postarali znovu hosté. Tentokrát se na hranici dvaceti metrů opřel do rány Karim Soltani. Jeho pokus však skončil hodně mimo branku.

Do druhého poločasu naopak vstoupili lépe domácí, kteří si nejspíše vyslechli od svého trenéra v šatně hodně slov. Ta podle všeho padla na úrodnou půdu a domácí hráli jako vyměnění. O první vážnější akci se v 66. minutě postaral Andres Oper. Ten se po rohovém kopu zorientoval nejlépe a ranou zpoza vápna překonal Zwinkelse, čímž poslal domácí do vytouženého vedení. Domácí poté okamžitě převzali iniciativu hry, což potvrdil o pár minut později útočící Marcel Meeuwis. Jeho pokus však hostující brankář dokázal zkrotit. Čas ubíhal a přišla 76. minuta a s ní nepřehledná situace v pokutovém území Den Haagu. V té se nejlépe zorientoval domácí Sekou Cissé a ranou ze šesti metrů lehce poslal Rodu do vedení 2:0, které se později ukázalo jako konečné.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele